Iluzia întoarcerii cu 400 de ani în urmă. Artistul care a făcut legătura între legume, păsări, flori şi Renaştere (Foto)

Giuseppe Arcimboldo a fost un artist desăvîrşit. Cu 400 de ani în urmă, în epoca Renașterii, acesta a realizat niște lucrări fabuloase, avînd ca materie de lucru legume, fructe, pene, ouă de pasăre, pește, cărți și alte obiecte ciudate.

Huffingtonpost.com relatează povestea incredibilă care a unit 2 oameni la 400 de ani distanță.  Giuseppe a creat picturi absurde reprezentînd chipurile unor oameni. O privire mai atentă însă fac vizibile mulțimea de lucruri care au permis crearea acestor portrete hipnotice.

La 400 de ani de la fapta îndrăzneață a lui Giuseppe, un alt artist, Klaus Enrique, a fost cuprins de aceeași idee ca și predecesorul său. Acesta a dorit să facă un cap de om compus din sute de diverse elemente organice cum ar fi frunze uscate sau coji de ouă.

‘’Înainte de a începe  un nou proiect, mereu cercetez ce a fost focut de alți artiști. Am dat și de lucrările lui Arcimboldo. Am fost surprins să văd că cineva s-a gîndit la aceeași idee cu 400 de ani înainte’’, a declarat Kaus pentru Huffington Post.

Totuși lucrările predecesorului l-au inspirat să creeze un nou proiect ‘’Arcimboldo Series’’. În loc să picteze imagini, de această dată Klaus le-a construit, pe baza fotografiilor lui Arcimboldo.

A ieșit ceva neobișnuit și îndrăzneț!

Autumn

Giuseppe_Arcimboldo_-_Rudolf_II_of_Habsburg_as_Vertumnus_-_Google_Art_Project

gaml1007_05

arcimboldodetail

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7999053983_8abd4cbbc1_h

giuseppearcimboldo_thewater

portrait-of-adam-1578(1)

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate