Galerie Foto: Vila lui Putin de pe valea Ursului

Patru miliarde de ruble sau circa 100 milioane de euro au fost alocate doar pentru construcţia unei şosele spre o nouă reşedinţă luxoasă destinată conducerii statului rus şi amplasată într-o pădure virgină din Munţii Altai.

Un reportaj foto realizat de Dmitri Cistoprudov, fotograf la o agenţie din Rusia, arată cum în regiunea Altai este construit un nou palat pentru premierul Vladimir Putin.

Într-o regiune cu drumuri sparte și cocioabe, departe de civilizaţie, brusc dai de o şosea modernă ce şerpuieşte prin munţi şi duce spre un palat cu helipunct„, scrie fotoreporterul pe blogul său.Reşedinţa luxoasă se găseşte în munţii Altai, într-o vale la confluenţa râuleţelor Ursul, Sumulta şi Katuni.


Potrivit presei din Rusia, doar şoseaua de 20 de kilometri ce duce spre reşedinţă a costat patru miliarde de ruble (circa 100 milioane de euro), cât întreg bugetul regiunii. Cât a costat Vila şi alte obiective nu se ştie.


Piesajul din imprejurimile vilei este de-a dreptul miraculos .


Deşi populatia regiunii duc un trai mizer , premieul Putin isi constrieste palate luxoase.

Constructia şoselei a început în anul 2010 şi se prognozează să fie finalizată la finele anului 2011.

În timpul lucrărilor au fost distruse numeroase zone montane dar şi cimitirile unde îsi odihneau sufletele timp de circa 1000 de ani rudele localnicilor .

Procuratura din regiune au confirmat faptul că în timpul lucrărilor au fost distruse monumente istorice pe o arie de 1426 metri pătraţi .

Pista de aterizare pentru Helicoptere (Helipunct).

Zona este bine păzită de către o agenţie de pază particulară , fiind interzis atît traversarea acestei zone cu automobilul cît şi pe jos.


Deşi construcţia acestui proiect este ilegală , lucrările merg în toi şi nimeni nu poate împiedica şi stopa aceste lucrări.
      

      Articole recomandate