Galerie foto: Reclame de necrezut din trecut: cocaina, remediu pentru dureri de dinti

Dupa standardele de azi, unde reclame nu pot fi difuzate sau publicate, insa au fost vremuri cand erau in mare voga si nu putini erau cei care le dadeau crezare, idiferent cat de ciudat era continutul lor, chiar daca, e drept, nu pe meleagurile noastre. 

reclama coca cola copiireclama cocaina dropsuri copiiEra o vreme cand fumatul era promovat ca un obicei sanatos, iar mamele din Vest erau sfatuite sa le dea copiilor lor Coca-Cola, „pentru un start mai bun in viata”. Reclama la Coca-Cola, avand ca public tinta mamicile, din anii ’50, promova bautura ca pe una care ajuta personalitatea sa se dezvolte, care furnizeaza corpului zaharurile esentiale, ducand la o viata mai activa.

Reclama in care cocaina era promovata ca remediu pentru durerile de dinti parea acceptabila. Produsul, sub forma de dropsuri, era destinat copiilor, iar reclama e din 1885. De altfel, pana in 1914 cocaina s-a vandut pe intreg teritoriul SUA.

„Mai multi medici fumeaza Camel decat orice alt tip de tigari”, suna o reclama. Opt ani, incepand din 1946, tigarile Camel au fost promovate astfel in SUA.
Iar din reclama la tigarile Tipalet, barbatii intelegeau ca fumandu-le vor avea mai mult succes la femei.

reclama fumat trecut

Se facea reclama la orice – o arma putea fi un cadou original pentru o femeie.

reclama arma cadou trecut

      Articole recomandate