Sri Lanka – Insula Ceaiului Ceylon

Ceylan era o mare tara producatoare de cafea inainte ca un parazit (Hemileia vastatrix) sa distruga toate plantatiile intre 1865 si 1890. Atunci au inlocuit arborii de cafea cu arborii de ceai…

Ideea geniala de a testa plantarea ceaiului in Ceylon ii este atribuita lui James Taylor, un englez care a facut primele sale incercari in gradina Loolecondera, in parcela numarul 7, in jurul anului 1860.El a inventat de asemenea prima Masina de Rulat frunzele.

Chiar daca insula Ceylon si-a schimbat numele in Sri Lanka, in 1972, apelatia de Ceylon este in continuare folosita pentru a desemna un ceai provinet din aceasta tara.

Sri Lanka, supranumita Insula Ceaiului, este al treilea producator mondial.Ceaiul in Sri Lanka este cultivat in sase regiuni producatoare, situate in Sudul insulei, si variind in altitudine intre nivelul marii si 2500m!

Districtele cu gradinile cele mai importante sunt : Nuwara Eliya ; Uva ; Dimbula ; Kandy si Galle.

Perioadele de recolta variaza de la o regiune la alta, in functie de sezonul musonului in timpul anului.

„Camellia sinensis,,

Procesul de colectare a frunzelor

      Articole recomandate