Galerie Foto: 19 lucruri nebune și unice despre China

Rata de crestere ametitoare a Chinei a „ajutat” in acelasi timp la aparitia unor probleme unice pentru aceasta tara: accentul pus pe viteza contra siguranta, uriasul nivel de poluare, folosirea materialelor de constructii sub standard, pedepsele extreme aplicate “gulerelor albe” si propaganda construita pentru a proteja imaginea Partidului Comunist sunt numai cateva dintre ele.

Cladiri si poduri se prabusesc, mult laudata linie ferata cu trenuri de mare viteza provaca in continuare controverse, iar siguranta alimentara este o reala problema.

Numarul mare al populatiei si pozitia de lider la consumul carnii de porc a facut ca acest stat sa detina o rezerva nationala de carne. Pornind de la toate acestea, americanii de la Business Insider au realizat un top cu 19 lucruri nebune care s-au intamplat ori se intampla numai in China.

In continuare cele 19 lucruri nebune si chiar banale ce se petrec in China :

1. Cladirile se prabusesc, dar raman intacte

2. Orasele fara locuitori sunt ceva normal.

3. Chinezii cheltuiesc mii de dolari, de persoana, pe nuci. Mai ales cei bogati, pentru ca le considera o adevarat investitie

4. Si sute de mii de dolari pe jad. Pretul acestei pietre a inceput sa creasca pentru prima oara in 2005, dar bula va exploda curand, spun expertii.

5. Guvernantii chinezi dau sute de mii de dolari pe specialitati culinare cu aur si argint, iar intrebarile cu privire la nivelul coruptiei sunt din ce in ce mai multe.

6. 26 de mile de poduri care duc spre nicaieri. Podul Qingdao este cel mai lung din lume si a costat 14.8 miliarde.

7. Copiii draguti sunt inlocuiti de altii si mai draguti. Ingrijorarile au aparut dupa ce China a mintit cu privire la fetita care a cantat „Ode to the motherland” la Jocurile Olimpice de la Beijing. Yang Peiyi, adevarata cantareata, a fost inlocuita pentru ca nu era indeajuns de frumusica pentru gustul conducatorilor. Lin Miaoke a fost adusa pentru a mima melodia. Directorul muzical Chen Qigang a declarat pentru AP: „Audienta va intelege ca toate acestea sunt in interesul natiunii”.

8. Organizatiile media sunt interzise.  Din cauza unui singur articol despre averea viitorului preşedinte chinez, site-ul bloomberg.com a fost blocat în China.

9. Executivii „gulere albe” au fost condamnati la moarte pentru rolurile lor din umbra, in diverse scandaluri bancare.

10. La TV se difuzeaza, la ore de maxima audienta, interviuri cu cei condamnati la moarte chiar inainte de executie.

11. Podurile s-au prabusit imediat dupa ce au fost construite. Au fost morti si rantiti.

12. In China, bogatii angajeaza oameni care seamana perfect cu ei sau ii platesc pentru a-si face operatii estetice, ca sa apara in locul lor la procese, ba mai mult pentru a ispasi pedepsele cu inchisoarea in locul lor.

13. Liniile ferate pentru trenuri de mare viteza sunt un adevarat pericol. 40 de morti si 200 de raniti, in 2011 dupa ce doua trenuri s-au ciocnit.

14. Magazinele false. Sunt imitatori de meserie. Cel mai mare scandal a fost legat de magazinul Apple. Ba mai mult, au lansat Iphone 5 inainte sa apara originalul si astefel de magazine false au fost circa 5 la numar din toata china.

15. Laptele este contaminat cu melamina, detergent sau mercur. Scandalurile au pornit din 2008.

16. Raurile sunt rosii din cauza poluarii.

17. Au rezerva nationala de carne de porc pentru a combate inflatia.


18. Oamenii fac flotari in mijlocul intersectiei.

19. Au instalate plase la ferestre pentru ca angajtii sa nu se sinucida.

      Articole recomandate