Filmul „Vom fi împreună”, o peliculă ce susține ideea „prieteniei moldo-ruse”. Roman Iagupov în rolul principal

Regizorul moldovean Igor Circov i-a propus solistului de la Zdob și Zdub să joace într-un filmul istoric, iar interpretul a acceptat.

Lungmetrajul „Vom fi împreună” regizat de Igor Circov durează 52 de minute. Filmul prezintă cinci povestiri scurte despre relația moldo-rusă pe parcursul a 500 de ani, potrivit Noroctv.

Pelicula începe cu perioada lui Ștefan cel Mare, în care interpretul joacă rolul unui cronicar. Filmul continuă cu istoria lui Dimitrie Cantemir . Ulterior, Iagupov este în căutarea poetului rus Alexandr Pușkin. Ultimul rol al interpretului este cel al unui soldat din al Doilea Război Mondial, iar spre finalul filmului, solistul de la Zdob și Zdub zboară și în cosmos.

“Chiar dacă este un debutant în ale cinematografiei, Roman s-a descurcat de minune”, povestește regizorul. “Am acceptat din start rolul, mai ales că mereu am vrut să joc într-un lungmetraj”, spune solistul. Totodată el menționează că nu este totalmente mulțumit de realizarea sa, dar sunt și secvențe de care este foarte mândru.

„A trebuit să scoatem din scenariu părţile ce ţin de politică. Altfel nu acceptam invitaţia. E un film despre cultură şi prietenie. Nu sunt satisfacut 100 % de performanţa mea în calitate de actor. A trebuit să filmăm cu întreruperi între pauzele dintre concerte. A fost complicat să fac actorie, însă a fost o experienţă foarte interesantă”, dezvăluie Roman Iagupov.
Lungmetrajul a fost realizat timp de un an și jumătate, prețul peliculei, însă, rămâne o taină comercială, transmite noroc.tv.

Premiera filmului va avea loc la Chișinău la sfârșitul lunii aprilie.

      Articole recomandate