Bijuteriile toxice. Ce a păţit o femeie de la o brăţară cumpărată de pe eBay

O femeie din Marea Britanie susţine că o „brăţară toxică”, pe care a cumpărat-o de pe eBay, i-a distrus viaţa, scrie Daily Mail.

Jo Wollacott (40 de ani) spune că, în urmă cu doi ani, i-au apărut abcese şi erupţii pe braţul drept şi a început să aibă halucinaţii, motiv pentru care şi-a pierdut prietenul, jobul şi casa şi a fost internată într-un spital de psihiatrie.

Femeia credea că este un şir nesfârşit de ghinioane, dar până la urmă şi-a dat seama că problemele erau cauzate de o brăţară pe care o cumpărase de pe internet. Aceasta conţinea o substanţă toxică numită „abrin”, de 75 de ori mai puternică decât otrava de ricin. Daily Mail scrie că ingerarea a numai trei micrograme din această substanţă cauzează moartea.

Wollacott povesteşte că, în 2010, a cumpărat mai multe brăţări cu mesajul „Love” (Dragoste), pentru numai o liră sterlină bucata. Şi-a pus una pe mână, a mai păstrat una, iar pe restul le-a vândut mai departe.

După câteva săptămâni, femeii i-a apărut un abces în gură, iar, după o lună, avea urticarie pe tot corpul. „Vomitam şi aveam diaree, credeam că sunt infectată cu o bacterie. Viaţa mea a scăpat de sub control. Doctorii nu ştiau ce e cu mine, credeau că mă droghez, deşi toate testele au ieşit negative. Acum, dacă stau să mă gândesc mai bine, efectele brăţării erau similare celor ale drogurilor”, spune Wollacott.

După ce brăţara s-a deteriorat, iar femeia a decis să o abandoneze într-o casetă de bijuterii, a observat o îmbunătăţire în viaţa ei. Şi-a revenit din punct de vedere psihic, nu i-a mai fost rău, şi-a găsit un nou job şi şi-a cumpărat o maşină.

Cu toate acestea, Wollacott spune că nu şi-a dat seama pe moment că se simte mai bine deoarece nu mai poartă brăţara. „Într-o zi, fiul meu mi-a adus o scrisoare de la şcoală, în care era o poză cu brăţara şi se explicau pericolele acesteia. Nu mi-a venit să cred. Când mi-am dat seama de unde veneau halucinaţiile, am pus totul cap la cap. Simt că am pierdut doi ani din viaţă, a fost un coşmar”, conchide femeia.

      Articole recomandate