Experiement social inedit: atitudinea americanilor și a rușilor față de problemele oamenilor (Video)


Doi tineri, renumiți pentru experimentele lor sociale, au realizat un video despre modul în care americanii și rușii reacționează la cererile aparent banale ale unui tânăr care are nevoie de ajutor, experimentul fiind realizat pe străzile celor 2 state.

În prima situație, în care tânărul are nevoie de un telefon pentru a-și suna un prieten, contrastul este evident, multe persoane din Rusia trecând pe alături fără a auzi întreabarea tânărului până la sfârșit, doar un tânăr ajutându-l și o bătrânică care vroia să vorbească singură pentru că nu avea încredere în tânăr, în timp ce în SUA toate persoanele au fost receptive și l-au ajutat pe tânăr.

În a doua situație, tânărul joacă rolul unei persoane bolnave de diabet zaharat, care se simte rău și are nevoie de ceva dulce. Aceleași reacții. Iar în a treia situație, el întreabă rușii despre părerea lor în legătură cu americanii și vice-versa. Dacă americanii declară că nu au nimic împotriva Rusiei, atunci perspectiva rușilor este puțin mai agresivă și dușmănoasă.

 

      Articole recomandate