Despre fetili de pe fesebuci (Blog)

fesebuci-moldova

Nu știu dacă ați observat, dar facebookul a dat naștere la o pleiadă de fete care par fără vârstă, fără iubit, fără familie, fără o ocupaţie serioasă. Vorbesc de fetili care îşi expun pe facebook feţele botoxate, încremenite în bot de rață, dar şi fesele dezgolite pe plajă, în piscine sau în dormitoare. Zici că nu e Faceebook, ci un adevărat Fesebuci. Pe larg mai jos.

Spun că fetili sunt fără vârste pentru că nu fac publică o informaţie atât de intimă. În al doilea rând, sunt atât de bine “fotoşopate”, machiate, operate că au 40 de ani, dar arată de 20. E valabilă şi viceversa: au 16 ani, practic nişte copile, însă par de 25 după cum se îmbracă şi pozează. De regulă le lipseşte imaginaţia: aceleaşi poze cu buze ţuguiate, aceleaşi poze în cluburi, aceleaşi poze printre ruinele unei clădiri. Apropo, ştiu de ce există atâtea clădiri în paragină, ca să se pozeze fetili de pe Fesebuci. Oare ce le lipseşte de simt nevoia să se fălească şi să-şi expună corpurile pe Fesebuci? Aprecierea oamenilor din jur? Dragostea?

Fetili de pe Fesebuci par să nu aibă familie. Lipsesc referirile la tată, mamă, soţ, frate, soră. Excepţia o reprezintă una, două poze pe care le o descriu cu litere mari: “EU CU MAMAN”. Iar maman contrastează puternic cu imaginea pitzipoancei despre care vorbim. Maman este tipul de fumeie zdravănă, care ar fi în stare să te dea cu capul de pereţi dacă te-ai pus de-a curmezişul drumului ei. Maman este genul de Sumoistă pentru care viaţa nu are niciun secret. În fine. Cel mai interesant este altceva, că fetili de pe Fesebuci nu par să aibă o ocupaţie şi totuşi au o viaţă bogată. Apar în poze de prin Dubai, Milano, Paris… Şi tot timpul sunt singure. Fără iubit, fără prieten. Sau nu, în unele cazuri se pozează împreună cu alte feti fără vârstă, familie şi ocupaţie.

Referitor la ocupaţie. Aici este posibil să greșesc. Au una, însă numai pentru a lăsa o impresie bună. Sunt cântecace, sunt fotomodele, sunt piariţe. Respect fiecare dintre aceste meserii. Doar că fetili de pe fesebuci nu par să o facă pe niciuna cu sârg şi spor. Mai bine zis, fetili de pe Fesebuci nu par să-şi câştige existenţa doar din profesiune. Şi atunci de unde? De unde ţoale cu D&G imprimate ostentativ pe buci? De unde vizite în Dubai ca să-şi ia ţoale de fiţe? De unde toată ziua, bună ziua, terase, piscine, restaurante? Ca să nu vă las în nedumerire, vă spun că este vorba de sponsori. Fetili de pe Fesebuci au sponsori. Sponsorii sunt persoane fără nume, fără faţă, pe care nu le poţi pune pe Fesebuci.

Dacă mă întrebaţi ce probleme am cu fetili de pe Fesebuci, vă răspund. Una singură: faptul că majoritatea puştoaicelor de liceu admiră pozele bune pentru Playboy și visează la o astfel de viaţă, la o astfel de strălucire. Fetili de pe Fesebuci sunt ca o flacără ce atrage alţi fluturaşi pe acest tărâm al pierzaniei. Dacă Doamne-Doamne ţi-a dat o faţă plăcută, un corp frumos, cu siguranţă te-a înzestrat şi cu o minte.

O poţi pune la treabă. Fetili de pe Fesebuci aleg calea uşoară: la Chişinău i se spune calea “Glamurului”, la Bucureşti – calea “Celebrităţii”. Şi una, şi alta sunt fumuri de fâsâit pe Fesebuci. Ce rămâne cu adevărat mai târziu? Ce se alege din aceste feti după ce dispare frumuseţea, după ce rotunjimile se ridează, strălucirea se potoleşte? Rămâne un trup găunos şi trist. Doar în “Pretty woman” fetili se căsătoresc cu milionari. În viaţa reală sunt mai multe feti decât milionari.

Un material scris de Vitalie Cojocari, pe blogul său: cojocari.ro

      Articole recomandate