Descoperirea care ar putea dovedi că, Yeti (omul zăpezilor) există

Cercetătorii ruşi susţin că au găsit dovezi ale existenţei unui „mamifer necunoscut, apropiat de om”, care ar putea fi Yeti, omul zăpezilor, scrie Daily Mail.

Specialiştii de la Institutul Hidrometeorologic din Rusia, dar şi cercetătorii americani din Idaho au analizat zece mostre de păr găsite într-o peşteră din Siberia şi au ajuns la concluzia că acestea nu aparţin nici omului, dar nici vreunei alte specii cunoscute, cum ar fi ursul, lupul sau capra.

Părul provine de la o creatură care nu este încă Homo sapiens, dar care este mai evoluată decât maimuţele. ADN-ul acestei specii diferă cu mai puţin de 1% de ADN-ul uman”, se arată în cotidianul local Siberian Times.

Rezultatul cercetării este, însă, pus la îndoială tocmai de şeful expediţiei care a găsit mostrele de păr în peştera siberiană, anul trecut. Dr. Igor Birtsev spune că aşteaptă mai multe informaţii referitoare la studiu, deocamdată fiind făcute publice date insuficiente.

Daily Mail scrie că mai mulţi locuitori din Siberia au declarat recent că ar fi văzut mai muţi oameni ai zăpezilor în pădurile din regiune. „S-au ridicat pe picioarele din spate şi au început să alerge prin arbuşti. Aveau corpul plin de blană, dar sigur nu erau urşi, fiindcă urşii se deplasează pe toate cele patru membre”, a declarat un pescar despre „întâlnirea” sa cu mai mulţi Yeti.

      Articole recomandate