Dacă nu strîngi mizeria animalului de companie, o primeşti prin poştă

1

Spaniolii au găsit o metodă prin care să atragă atenţia proprietarilor de animale de companie că este necesar să menţii oraşul curat, scrie apropo.ro.

Spaniolii s-au săturat să vadă peste tot pe stradă sau prin parcuri murdăria lăsată de animalele de companie scoase la plimbare de proprietari.

Autorităţile din Brunete, un mic orăşel la vest de Madrid, au găsit o metodă prin care să păstreze curăţenia. Consiliul nu a aprobat un buget pentru un serviciu de curăţenie stradală, însă o firmă de publicitate s-a oferit să facă acest lucru gratis.

Timp de o săptămână, un grup de voluntari au patrulat pe străzile din Brunete cu ochii pe proprietarii de câini, căci de la ei rămâne cea mai mare mizerie în urmă, care nu adunau în pungă excrementele animalului.

Odată fixată ţinta făceau tot posibilul să intre în discuţii cu proprietarul de animal, cât să afle date despre patruped. Astfel, odată cu identificarea animalului era găsit şi prorpietarul.

Voluntarii adunau excrementele în punguţe speciale, ulterior acestea erau ambalate şi trimise direct la adresa posesorului patrupedului cu menţiunea „Obiect pierdut”, dar şi cu un avertisment că este pasibil de amendă la o a doua abatere.

cacas-express

      Articole recomandate