Cum poți câștiga încrederea unui om: 10 sfaturi utile

Încrederea a devenit o raritate, întâlnită pe la periferiile unei societăți murdare. E greu să oferi încrederea ta în palma unui om pe care nu îl cunoști. Totul este instabil și superficial. Iar încrederea cere valori, sentimente și adevăr. Sentimentul de încredere în cineva a devenit un lux, unul prea scump pentru oamenii ieftini.

Încrederea poate pune bazele tuturor relațiilor cu cei din jur. Ea poate schimba rapoartele dintre oameni și oameni, indiferent de vârstă, religie, hobby-uri. Ea poate dărui cea mai plăcută senzație – de a nu te simți singur.

Încrederea se câștigă greu și se pierde ușor. Sunt mii de cazuri în societate care ne conving de acest lucru. Nu trebuie să fim orbi, ci să oferim în dar încrederea noastră doar celor care ne demonstrează, prin fapte, că o merită.

Mulți încearcă să obțină încrederea altora dar nu știu cum să o facă. Ei, prin comportament și afirmații neserioase, deseori nu au succes și se aleg cu nimic.

Iată câteva sfaturi, pași calculați, care te pot ajuta să fii încrezut și să primești încrederea oamenilor cu care vii zilnic în contact.

 1. Fii sincer! Nimic nu e mai prețios și mai unic, decât sinceritatea. E ceea ce fiecare om caută în celălalt. E o necesitate ce inspiră totuși încredere la început. Nu toată lumea e capabilă să rămână sinceră, după ce vede teatrul zilnic al diferitor oameni. Se pot lăsa ușor influențați și pot uita de adevărata lor față, înghițind prostia mincinoasă a societății.
 2. Respectă-te pe tine și pe cei din jur! Dacă nu te iubești, nu te respecți și nu ai grijă de tine, cum ai putea să faci asta pentru alții? Acceptă-ți bunele și relele din care ești modelat și nu te subestima. Fii precum este exemplul tău de viață. Că la sigur îl ai, dacă te gândești mai profund. Dacă îți place de Angelina Jolie sau Barack Obama, pentru că se respectă și își respectă oamenii din jur, atunci nimic nu te împiedică să fii și tu la fel de sigur.
 3. Răspunde la telefon! Tehnlogia a luat cu asalt întreaga societate. S-a ajuns la situația în care dacă nu răspunzi la telefon, nu inspiri încredere și nu ești responsabil. De aceea, dragilor, ca să primiți încredere și aveți telefoane mobile, răspundeți la apel și nu veniți cu scuze că „ era pe silențios.”
 4. Fii consecvent! Conform definiției din DEX, „consecventă” este persoana care acționează statornic și este credincioasă ideilor sale. În urma cercetărilor, s-a constatat că omul consecvent obține cel mai ușor încrederea celor din jur, prin imaginea sa organizată și stabilitatea gândurilor și ideilor. Dacă reușești să devii consecvent sau deja ești, că trebuie ani pentru a te transforma, atunci poți fi sigur că n-o dai în bară.
 5. Oferă din timpul tău liber! Dacă vrei ca un om să îți ofere ce are el mai prețios, oferă-i din timpul tău, arată-i că îți pasă. Nu fi egoist și ascultă-l pe cel de lângă tine. E foarte prețios timpul, dar folosește-l cu cap. Nu sta pe facebook sau pe orice alt site. Încearcă să comunici în realitate.
 6. Dă dovadă de caracter! Ceea ce te reprezintă este caracterul tău. Nu poți să te prezinți ca un ambalaj de la ciocolată. Trebuie să îți arăți umplutura. Dacă ai caracter, ești încrezut, un luptător și un cunoscător de drumuri, câștigi încrederea unui om. Îi dai dreptul de a te cunoaște și îndruma.
 7. Conștientizează valoarea ta personală! Studiază-te bine înainte de a permite celorlați să o facă. E important să fii conștient de valoarea ta ca personalitate. Aceasta vine ca o necesitate. Dacă îți arăți prețul, prețul rămâne. Fii un bun comerciant. Recunoaște că ești tu și ești frumos.
 8. Fii deschis la minte! Spune ce ai de spus și dă dovadă de cultură și educație. Nu ascunde adevărata ta identitate. Fii direct în exprimare și nu înconjura situația. Alege drumul mai greu, pentru că nu toți te acceptă atunci când ești deschis la minte. Fii diferit și cucerește omul prin unicitatea ta.
 9. Ajută-l chiar dacă nu îți cere asta! Când vezi că nu prea se descurcă cu ceva, nu ezita și propune-i o mână de ajutor omului. Chiar dacă la început o să refuze, fii insistent. Mândria e mândrie dar nu durează o veșnicie. Poate nu te pricepi în tehnică, nu poți repara o mașină, dar fii curios să încerci.
 10. Fii credibil! Nu afirma azi una și mâine cu totul altceva. A nu te minți pe tine însuți e o artă. Dar să nu îi minți pe cei din jur este o reușită a caracterului. Crede în ceea ce îi spui celui de lângă tine și fii sigur că ideile tale sunt bune, la fel ca și imaginea ta pozitivă pe care o dezvolți, prin spuse. Dacă ai zis că îți place adevărul, mergi cu ideea până la sfârșit, nu te apuca de minciuni.

Luptă pentru încredere. Nu o pierde și nu o împrăștia peste tot. Fii sigur să o plantezi într-un suflet potrivit! Urmează sfaturile scrise, muncește asupra felului tău de a fi. Încrederea merită sacrificiile tale!

   Articole recomandate