Cum arată camera de hotel a viitorului

Într-un viitor nu prea îndepărtat, camerele de hotel ar putea deveni adevărate centre de tehnologie, scrie CNN Go . Cei de la Novotel, unul dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din lume, au prezentat împreună cu Microsoft o cameră de hotel a viitorului unde oaspeţi pot avea parte de o experienţă multimedia aproape nelimitată, mijlocită de jocurile de calculator proiectate în cadrul unei capsulesau oglinzile interactive, capabile de conexiuni telefonice.

Potrivit reprezentanţiilor Accor, cei care deţin grupul hotelier Novotel, camera de hotel din viitor nu mai este o simplă născocire a imaginaţiei, ci este cât se poate de reală. Cei care vor să experimenteze noua cameră de hotel nu trebuie să fie cei mai bogaţi clienţi, costul fiind de aproximativ 199 euro pentru o noapte.

 

Printre caracteristicile tehnologice oferite de camera viitorului proiectată de Novotel se regăsesc:

  • Oglinda „Sensorit”, care poate afişa text şi grafică, permite vizualizarea celor mai recente ştiri sau prognoze meteo. De asemenea, programul deţine şi o aplicaţie de fitness, prin care poţi urma un program de exerciţii fizice cu ajutorului unui personaj animat.
  • Tableta interactivă din centrul camerei, încastrată într-o masă, permite utilizatorilor să navigheze pe internet şi să rezerve în câteva secunde o cină la un restaurant din apropiere.
  • Balconul camerei de hotel a viitorului estecapsulă de sticlă, folosită în mod special pentru jocurile Xbox, dar şi pentru vederile impresionante asupra Parisului.
  • Posibilitatea de a folosi un telefon mobil Nokia Lumina, care rulează sistemul de operare Windows Phone 7.

Toţi pereţii camerei sunt vopsiţi în alb, iar orice modificare de ordin modular este posibilă. Singura acţiune pe care trebuie să o faci fără ajutorul sistemelor electornice este întinsului patului.

Pe lângă beneficiile tehnologice, camera are şi un mini-bar, alături de internet Wi-Fi. Oficialii companiei nu au precizat până în acest moment câţi vizitatori s-au înscris pentru a vedea noua cameră a viitorului în conceptia celor de la Novotel. Dacă proiectul va avea succes, reprezentanţii companiei au anunţat că vor extinde conceptul şi la alte hoteluri. Camera este disponibilă pentru rezervare până la 14 februarie 2012.

      Articole recomandate