Un tânăr a mers pe frângie la peste 900 de metri, fără ham de siguranţă

Un tânăr de 23 de ani a reuşit să meargă pe o funie lungă de 25 de metri, la peste 900 de metri altitudine, deasupra Parcului Naţional Yosemite din California. Performanţa lui este de-a dreptul spectaculoasă, având în vedere că acesta a realizat exerciţiul acrobatic fără a-şi lua vreo măsură de protecţie, scrie Daily Mail.

Un entuziast al sporturilor extreme, Michael Kemeter a realizat una dintre cele mai spectaculoase acrobaţii văzute vreodată. Tânărul nu a putut purta tricou sau bluză, deoarece vântul bătea foarte tare şi exista riscul să se dezechilibreze, mai ales că nu purta un ham de protecţie. Reprezentaţia a fost imortalizată de un fotograf celebru, Alexandre Buisse.

Buisse le-a mărturisit jurnaliştilor că şi-a făcut griji pentru acrobatul temerar, mai ales că un singur pas greşit i-ar fi fost fatal. „Am fost îngrijorat pentru siguranţa lui Kemeter, dar am ştiut că el are multă experienţă”, a adăugat fotograful. Chiar dacă ar fi avut echipament de siguranţă, o cădere ar fi însemnat o gleznă sau un genunchi luxat ori o fractură de şold.

Înainte de acest spectacol plin de adrenalină, Kemeter a făcut doar trei repetiţii, echipat corespunzător.

Înainte de a fi un exerciţiu de măiestrie sportivă, o asemenea încercare presupune autocontrol şi concentrare maximă. De aceea, Kemeter a aşteptat un moment prielnic pentru a-şi începe „plimbarea” pe sârmă. Fotograful care l-a însoţit le-a mărturisit jurnaliştilor că tânărul şi-a amânat reprezentaţia, până ce un grup de turişti rătăciţi prin zonă s-au îndepărtat îndeajuns de mult de locul cu pricina, pentru a-i nu-i distrage atenţia.

      Articole recomandate