Cinema – salutări din lumea horror: „ştiu că nu-i adevărat, da’mi ridică păru’n cap” (Video)

Dacă vă întrebaţi de ce mulţi oameni se dau în vânt dupa filmele horror, ei bine, răspunsul ar putea îmbrăca multe forme, de la plăcerea de a explora tărâmuri neînţelese şi până la fiorii unor situaţii extreme.

Lucrurile nu se opresc însă aici: mulţi pasionaţi ai genului, mărturisesc mai în glumă, mai în serios, că acest tip de filme i-au determinat să-şi elasticizeze imaginaţia, puterea de înţelegere şi inteligenţa deopotrivă, graţie unor mari semne de întrebare pe care le ridică asupra a multor ipostaze existenţiale, ce ies din tiparele considerate prin tradiţie „normale”.

Cel puţin cam aşa sună declaraţia unui îndragit actor australian – Eric Bana (46 de ani) – pe care îl regăsim în rolul poliţistului expert în demoni, în filmul „…şi ne izbăveşte de Cel Rău…”, regizat de Scott Derrickson.

EBDe când mă ştiu am fost un tip destul de sceptic, aşadar am încercat să mă familiarizez cu scenariul, abordând subiectul cu un ochi analitic, ştiinţific dacă vreţi, dar în faţa unor lucruri cu neputinţă de negat, în contextul ritualurilor exorciste autentice, am rămas cu adevarăt fără cuvinte: dificil de găsit o explicaţie raţională”, a afirmat protagonistul.

Mai mult decât atât: filmul a fost realizat integral în Bronx, pe timp de noapte, iar actorul a mărturisit ca rolul „l-a prins” atat de mult, încât nu reuşea să doarmă nici ziua.

Întrebat fiind de jurnalişti, cum a rezistat unui astfel de tur de forţă, Bana a declarat fără pic de ezitare: „Adrenalina mă ţinea în priză, dar n-a fost deloc plăcut, ci doar mi-a alimentat o serie de temeri, solicitându-mi nervii la maxim”.

Sursa: Vanity Fair nr.33, 27.08.2014

      Articole recomandate