Chişinăul sub semnul fanteziei fără limite: azi, Noaptea Cercetătorilor 2013

event-chisinau

Pentru prima dată în Republica Moldova, Noaptea Cercetătorilor, eveniment care se desfăşoara anual, concomitent, în circa 300 de localităţi europene, va da azi startul fanteziei fără limite şi la Chişinău.

Este vorba despre un proiect deosebit de atrăgător, pentru toţi cei ce sunt dispuşi să accepte valabilitatea principiului potrivit căruia, orice mare descoperire a avut la origini muguri de fantezie.

Noaptea Cercetătorilor constituie o manifestare susţinută graţie fondurilor europene dedicate celui de-al şaptelea Program Cadru al CE pentru Cercetare şi Dezvoltare Tehnologică (PC7).

În Republica Moldova, evenimentul este organizat de Academia de Ştiinţe, Centrul Proiecte Internaţionale şi Agenţia de Logistică Age Quod Agis, cărora li se alătură institutele de cercetare locale şi cele de învăţământ superior.

Noaptea Cercetătorilor 2013, va da startul, la Chişinău, unei ample campanii de promovare a ştiinţei în ambient social, împletind într-un mod cât se poate de original, pitorescul unui târg de obiecte hand-made tematice, cu prezentări de proiecte futuriste, grafice, literare, simulări computerizate, machete şi nu numai.

La eveniment sunt aşteptaţi peste 7.000 de vizitatori, care vor avea prilejul să petreacă momente plăcute într-un ambient marcat de fantezie şi idei constructive în domeniul ştiinţei şi tehnicii deopotrivă.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate