Cele mai periculoase feluri de mâncare din lume

Mâncărurile ciudate nu mai sunt pentru nimeni o noutate şi toate ştim că în Asia sau alte părţi ale lumii poţi servi feluri care de care mai scârboase. Cu toate astea, câteva feluri de mâîncare servite pe Glob sunt de-a dreptul ..mortale. Iată care sunt cele mai periculoase feluri de mâncare din lume.

Fugu sau peşte balon

Poate cele mai periculoase feluri de mâncare din lume, preparatele pe bază de peşte balon sau fugu pot ucide pe oricine dacă nu au fost gătite corect. Bucătarii japonezi care vor să se specializeze în tehnicile de preparare a acestora au nevoie de ani întregi de ucenicie. Toxina tetrodoxină este cel mai concentrată în ficatul, ovarele şi icrele de peşte balon.

San Nak Ji sau caracatiţă vie

 

 

Deşi animalul în sine nu este veninos, faptul că se serveşte vie face din această caracatiţă una dintre cele mai riscante delicatese. Clienţii puţinelor restaurante din Coreea şi Japonia, care servesc acest preparat sunt asistaţi de chelneri specializaţi în resuscitare pe întreaga durată a servirii mâncării. În Coreea de Sud mor anual circa 6 oameni din cauza servirii acestui produs.

Cassava sau Tapioca

Deşi este unul din alimentele de bază în multe ţări din America de Sud, unde este folosită sub formăd e făină, rădăcina de tapioca poate fi mortală. Dacă nu sunt curăţate bine, frunzele şi rădăcinile de cassava conţin o toxină care este letală, chiar şi în doze mici.

Fructul de Ackee

Originar din Africa de Vest, dar aclimatizat şi în Florida, în Statele Unite, fructul de ackee este similar perelor de la noi. Dacă este cules prea devreme sau prea târziu în procesul de coacere, fructul este otrăvitor. De asemenea, singura parte comestibilă a acestuia este partea cărnoasă din jurul seminţelor.

Meduza Echizen

Tipul acesta de meduză uriaşă este foarte comună în apele Japoniei, unde afectează populaţia de ton, un aliment important pentru exporturile ţării. Soluţia pentru a salva populaţia de ton din apele naţionale a fost transformarea meduzei într-o delicatesă. Singura problemă este că dacă nu este gătită corect, meduza poate fi ucigător de otrăvitoare.

      Articole recomandate