Cele mai ciudate Spa-uri din lume

Un spa ofera momente de relaxare si o revigorare a organismului apreciate de multa lume. Gama tratamentelor este extrem de larga, insa unele dintre tratamente sunt atat de diversificate incat merg de la inedit la socant.

Masaj cu serpi
In Israel un centru spa (Ada Barak’s Carnivorous Plant Farm and Spa) ofera un masaj realizat de reptile vii, neveninoase. Serpii sunt asezati pe spatele persoanei respective. Se pare ca acest tip de masaj ar fi unul relaxant.

Crioterapie la sauna inghetata
In British Columbia, la Sparkling Hill Resort din Vernon, musafirii complexului hotelier pot incerca un “preview” al criogeniei. Acesta stau maxim 3 minute intr-o camera cu o temperatura de -110 grade Celsius. Se spune ca acest tip de sauna reduce inflamatiile si imbunatateste musculatura.

Baile in bauturi alcoolice si nonalcoolice

In Japonia un complex balnear, Hakone Hot Springs Spa Resort & Amusement Park aflat in Hakone si-a castigat faima pentru piscinele sale destinate adultilor. In loc de apa, piscinele sunt umplute cu diverse bauturi: cafea, ceai verde, vin, sake.

Pedichiura cu pesti Garra Ruffa
Una dintre cele mai ciudate tipuri de pedichiura este cea realizata cu ajutorul pestisorilor Garra Ruffa. Acestia curata picioarele de pielea moarta. Procedura este raspandita in toata lumea, din Turcia in Statele Unite. Cu toate acestea, este vorba despre o procedura controversata, deaorece prezinta risc de infectii.

Terapia cu proiectii tehnice

In sudul Californiei clientii unui spa, La Quinta, pot sa se  relaxeze intr-o camera de meditatie unde este proiectata lumea submarina cu ajutorul tehnologiei. Un pat de apa care vibreaza pe ritmul muzicii, imagini acvatice cu delfini proiectate pe perete sunt ingredientele acestui tip de terapie.

      Articole recomandate