Stuttgart: Muzeul Mercedes Benz

Este situat în Stuttgart fiind un muzeu neobişnuit după arhitectură. Are o suprafaţă de 16 500 metri pătraţi. În componenţa acestuia sunt peste 1500 de exponate, începând cu prima maşină şi finisând cu noile modele apărute în acest an. Este un muzeu care are shop,restaurant,cafe-bar şi evident parcare. Costul unui bileţel este de la 2- 80 euro. E foarte frumos merită de văzut aşa ceva.

Clădirea noului Muzeu Mercedes-Benz, inaugurată în 2006, sublinează afinitatea mărcii pentru inovație, perfecțiune şi pasiune, invitându-ne într-o călătorie prin istoria acestei mărci legendare.

Turul începe la ultimul etaj de unde poți alege două rute: turul colecţiilor sau cel al legendelor. Pe parcursul vizitei ai în permanență posibilitatea să treci de la un traseu la altul.

 

Liftul care te poartă până la ultimul etaj pare desprins din filmele SF și pe masură ce urci auzi sunet specific de motoare în funcție de epoca pe lângă care treci. Înainte de a se opri, în lift mai auzi doar zgomot de copite pentru că te afli la începuturi și primul exponant pe care îl vezi când ieși este un…..cal.

Prima zonă de vizitare este dedicată anilor de pionierat când automobilul era doar o trăsură cu motor și privit ca o ciudățenie de marea parte a populației, în afară de câţiva vizionari care au văzut mai departe de barierele timpului în care trăiau. Printre aceștia s-au numărat Karl Benz și Gottlieb Daimler, fondatorii unei legende.

Urmând traseul legendelor, cobori spre epoca care a dat naștere unui brand sub formă de stea. Dacă alegi traseul colecțiilor dai peste galeria mașinilor care te însoțesc la drum de la primul double-decker trecând prin epoca Mercedes 300 SEL 6.3 celebru în anii 70 și până la actualele modele de Viano și Travego Touring Coach.


Spre final te așteaptă zona de adrenalină a mașinilor sport cu predecesorul faimosului SLR McLaren, Mercedes Gullwing, numit aşa după uşile care se deschid ca aripile unui pescăruş.

Treci apoi pe pista de concurs alături de săgețile argintii, de la prima mașină de curse din lume și până la mașinile de Formula Unu din zilele noastre. Sunetul mașinilor de curse care se aude pe fundal te transpune în atmosfera de concurs iar la ieșire poți să te simți la volanul unei astfel de mașini în simulatoarele care redau senzațiile trăite în cockpit-ul unui bolid de curse.

Parterul este rezervat fascinantei tehnologii a viitorului unui brand care a făcut istorie.

Muzeul Mercedes Benz este deschis de marți până duminică iar prețul unui bilet întreg este de 8 Euro. Biletul pentru simulatorul de curse se plătește separat și costă 4 Euro.

      Articole recomandate