Cele 7 idei ale unor tineri antreprenori care vor să schimbe lumea cu afacerile lor

1

Lumea afacerilor este într-o continuă schimbare, iar companiile caută să descopere modalităţi noi prin care să creeze valoare atât pentru bilanţul lor anual, cât şi pentru comunităţile în care lucrează şi trăiesc.

Site-ul Fastcoexist.com a reuşit să realizeze o listă cu câteva dintre cele mai interesante afaceri noi, conduse de antreprenori care au sub 35 de ani şi care în mod sigur vor avea un rol esenţial în ceea ce priveşte definirea viitorului omenirii.

1. Compania lui Anand Shah, numită Sarvajal, are drept obiectiv furnizarea de apă curată oamenilor din India. Vestea mai puţin bună e că apa curată nu este distribuită în mod gratuit. Compania crează o reţea de antreprenori din domeniul apei, cărora le oferă o franciză de distribuire a apei curate. Fiecare dintre aceste francize instalează “un ATM de apă”, la care indienii din zonele rurale pot merge pentru a se aporoviziona cu apă purificată şi îmbuteliată.

(1)

2. Inginerii de la Cal Tech, printre care şi Asghar Aryanfar, au creat, la îndemnul Fundaţiei Gates, un nou tip de toaletă destinată ţărilor în curs de dezvoltare, care va ajuta la oprirea răspândirii bolilor şi care va genera şi energie, chiar şi în locurile cele mai izolate ale planetei.

(2)

3. Sebastian Lindstrom a creat “un laborator cinematografic”, intitulat “What took you so long” (“De ce a durat atât”), care are drept scop documentarea faptelor bune ale oamenilor, călătorind în cele mai izolate locuri de pe planetă, făcând bineînţeles şi bani din realizarea de reclame pentru companiile care au astfel de proiecte de caritate.

538500_10151339055059511_772151930_n

4. Maria Rodriguez din Guatemala încearcă să remedieze complet economia ţării ei, prin investiţia puternică pe care a făcut-o în viermi, înfiinţând compania ByoEarth. Viermii mănâncă gunoaie (rezolvându-se astfel o problemă persistentă în ceea ce priveşte modul de eliminare a deşeurilor), iar deşeurile viermilor pot fi vândute mai departe agricultorilor, deoarece sunt un îngrăşământ puternic.

1680749-slide-img-9094

5. Prin proiectul său, Kavita Shukla încearcă să ne ajute să nu mai risipim atât de multe alimente, prin adoptarea unor metode naturale vechi. Compania ei, Fenugreen Freshpaper, a dezvoltat un produs, care arată exact ca o foaie pentru uscătorul de rufe, şi care este alimentat de schinduf. Condimentul are anumite proprietăţi cu ajutorul cărora produsul inovativ păstrează alimentele proaspete pentru mai mult timp.

(4)

6. Simon Griffiths, Jehan Ratnatunga şi Danny Alexander produc hârtie igienică. Însă, este vorba despre o hârtie igienică care are o misiune. Hârtia lor igienică este o formă de igienă de tipul “cumpără una, oferă una”. Dacă o să cumperi produsul lor, finanţat de Indiegogo, atunci este bine să ştii că banii merg direct către dezvoltarea sistemului de salubrizare (canalizare) din ţările în curs de dezvoltare.

(7)

7. Papucii pe care îi găseşti în magazine sunt extrem de monotoni. Elementele grafice de pe tenişii din pânză Buckfeet vânduţi de Aaron Firestein şi Raaja Nemani sunt realizate de artişti stradali din întreaga lume. Aceasta este o modalitate simplă prin care aceşti artişti au o sursă de venit stabilă, iar tu te poţi mândri cu nişte papuci unici, care în mod sigur vor fi apreciaţi de toată lumea.

(9)

      Articole recomandate