Casa tricicletă: Conceptul unei case mobile proiectată în China (Foto)

O casă atât de mică încât ar putea fi transportată în spatele unei triciclete. Pare imposibil, însă se pare că în China o ehipă de arhitecţi a dus conceptul de casă mobilă la un cu totul alt nivel.

(1)

Specialiştii de la Oficiul de Arhitectură al Oamenilor (PAO) din Beijing şi Oficiul de Design Industrial al Oamenilor (PIDO) au proiectat şi au construit o nouă casă mobilă, atât de mică, încât poate fi împăturită, în stilul acordeonului, şi transportată în spatele unei triciclete, relatează Businessinsider.com.

(2)

Faptul că preţul locuinţelor a devenit extrem de mare în China nu reprezintă o ştire nouă, iar, în utlimii ani, rezidenţii din Beijing au locuit în spaţii din ce în ce mai mici.

Însă, din cauza unei supraglomerări severe şi necesitatea de reşedinţe durabile, se pare că această casă pe tricicletă ar putea fi o soluţie inovativă, deşi nu este neapărat confortabilă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Casa tricicletă este asamblată pe o platformă cu roţi, în spatele unei triciclete. Facilităţile din această casă includ o chiuvetă, un aragaz, o cadă şi un rezervor de apă.

interior-600x436

Casa-tricicletă este alimentată complet de om prin pedalare. Tot mobilierul poate fi transformat: patul devine o masă, iar blatul mobilei devine o bancă.

(4)

      Articole recomandate