Cel mai scump divin produs în Moldova costă 1.900 de euro

O sticlă de divin de elită, produs în Republica Moldova, poate valora şi cât 10 salarii medii pe economie, adică aproximativ 30.000 de lei.  
Fiecare sticlă este lucrată manual şi dispune de elemente de siguranţă pe care le cunoaşte doar producătorul. Asemenea băuturi însă de regulănu sunt destinate pentru consum, ci pentru a fi oferite cadou delegaţiilor oficiale. Dintre divinurile exclusiviste de pe piaţa Republicii Moldova „Cneazi Vittgenstein” este cel mai scump. A fost numit în cinstea generalului rus care a luptat împotriva lui Napoleon Bonaparte în 1812. Divinul are vârsta de 50 de ani şi este produs în 1897 de exemplare, iar preţul unei sticle, la ieşirea din fabrică, este de 1897 de euro.


De la culesul strugurilor şi până la etapa de îmbuteliere, lucrul efectuat este sută la sută manual. Puteţi vedea că este o sticlă exclusivistă.Este creată la comandă de către o companie consacrată din Europa, iar suflarea sticlei a fost efectuată manual” , a povestit seniorul manager al unei compani de divinuri, Ilia Kraskovski.

Fiecare sticlă mai are gravat un număr de identitate şi un sigiliu, iar numele cumpărătorului este trecut într-un catalog al persoanelor V.I.P

Astfel de produse exclusiviste sunt îndreptate către segmentul V.I.P. Este procurat îndeosebi pentru a onora o persoană oficială sau o persoană cunoscută, o personalitate„, a explicat şef-marketing al companii de divinuri, Arcadie Zastavneţchi.

Şi vinurile de elită nu sunt pentru toate buzunarele. Aceste licori exclusiviste şi le pot permite doar oamenii bogaţi. În prezent cel mai scump vin din Republica Moldova este un vermut din colecţia „Buchetul Moldovei” anul fabricării a căruia este  1973.

      Articole recomandate