Care sunt diferentele dintre Pepsi si Coca-Cola?

Unii consumatori prefera in mod clar o anumita bautura, cand este vorba se aleaga intre Pepsi si Coca-Cola, in timp ce altii nici macar nu-si dau seama ce diferenta este intre cele doua, scrie stirileprotv.ro

Business Insider a publicat un articol in care prezinta diferentele dintre cele doua bauturi racoritoare. Multe din acestea sunt greu de remarcat la o simpla degustare.

Pepsi este mai dulce decat Coca-Cola, are o vaga aroma de citrice, in timp ce Cola are aroma de vanilie.

Pepsi este in mod clar avantajat la un simplu test de degustare, pentru ca aroma lui se mentine mai mult, explica Malcolm Gladwell.

Din punct de vedere nutritional, Pepsi are putin mai mult zahar, mai multe calorii si cafeina, iar Cola are mai mult sodiu.

Cu toate acetsea, cei mai multi consumatori nu-si dau seama care sunt diferentele intre cele doua bauturi, arata un studiu realizat de Samuel McClure si Read Montague.

Supusi unui test in care au fost legati la ochi si pusi la guste ambele bauturi, numarul celor care au optat pentru una din ele a fost aproximativ egal.

Diferenta o face insa promovarea, iar din acest punct de vedere Cola sta mult mai bine.

In anul 2011, brandul Cola a detinut 17% din piata de racoritoare din Statele Unite, urmata de Cola Dietetica, cu 9,6%, fata de Pepsi, cu doar 9,2% si Pepsi Dietetic, du 4,9%, potrivit Beverage Digest.

      Articole recomandate