Ştiri din Noua Zeelandă: Lumea nu s-a sfârşit

În Noua Zeelandă a sosit deja data de 21 decembrie 2012, în care ar fi trebuit să se sfârşească lumea potrivit calendarului mayaş, însă totul decurge conform normalului, transmite realitatea.net.

Drept urmare, se pare că Apocalipsa se amână.

Zvonurile privind iminenta apropiere a Apocalipsei, speculatii bazate pe o interpretare eronata a calendarului mayas, au speriat o gramada de oameni

O mulţime de cărţi şi de filme au încercat să găsească o legătură între sfârşitul unui ciclu din calendarul maiaş şi potenţiale dezastre, de la furtuni solare la posibilitatea „răsturnării” câmpului magnetic al Pământului. Arheologii spun că nu există nicio dovadă că maiaşii ar fi făcut vreodată vreo astfel de profeţie. De fapt, maiaşul de rând probabil nu a folosit niciodată calendarul maiaş, nici acum, nici în timpul de vârf al culturii maiaşe, între anii 300 şi 600 e.n, relateaza descopera.ro

O mulţime de cărţi şi de filme au încercat să găsească o legătură între sfârşitul unui ciclu din calendarul maiaş şi potenţiale dezastre, de la furtuni solare la posibilitatea „răsturnării” câmpului magnetic al Pământului.

Arheologii spun că nu există nicio dovadă că maiaşii ar fi făcut vreodată vreo astfel de profeţie. De fapt, maiaşul de rând probabil nu a folosit niciodată calendarul maiaş, nici acum, nici în timpul de vârf al culturii maiaşe, între anii 300 şi 600 e.n. Acest calendar era folosit doar de preoţi şi de astronomi, pe când sătenii maiaşi măsurau timpul la fel ca toţi ceilalţi agricultori din întreaga lume – pe baza anotimpurilor în care se semăna şi folosind ciclurile lunare.

Şamanii maiaşi de la templul Talking Crosses din oraşul Felipe Carrillo Puerto afirmă că nu ştiu dacă sau când va avea loc sfârşitul lumii. Acest templu a fost ultimul bastion al răscoalei maiaşe ce a avut loc între 1847 şi 1901, fiind cel mai sfânt loc pentru maiaşii de rând. Numele templului vine de la conspiratorii care s-au ascuns în spatele crucilor şi au şoptit instrucţiuni pentru a incita lumea să se revolte.

      Articole recomandate