O continuare a articolului Călătoria de vis cu trenul
ASIA: Palace on wheels
Înfiinţat în 1982 pentru promovarea turismului , Palace on wheels a fost primul tren de lux al Indiei. Pe parcursul unui itinerar de 8 zile, acesta înconjoară provincia Rajasthan din nord-vestul ţării, prilej de vizitare a mai multor oraşe cu tradiţie (Delhi, Jaipur sau Agra), a unor monumente istorice şi palate deosebite (Palatul Vanturilor, Fortul Agra sau mausoleul Taj Mahal), precum şi a câtorva parcuri naţionale (cum ar fi rezervaţia de tigri din Ranthambore şi sanctuarul păsărilor din Bharatpur). Pentru a lăsa suficient timp pentru vizitarea obiectivelor istorice, acest tren călătoreşte mai mult noaptea.
EUROPA – ASIA: Transsiberian Express
Acoperind o distanţă de 9288 de km pe două continente şi traversând 7 fusuri orare, calea ferată transsiberiană este cea mai lungă linie ferată continuă din lume, fiind vizibilă chiar din spaţiu. Aceasta a fost construită între anii 1891 şi 1916, la acea vreme fiind cel mai important proiect ingineresc la nivel mondial .Practic nu există o cale mai bună de a vedea pe viu vasta Siberie, călătorind de la Vladivostok la Moscova şi invers. Transsiberianul are trei rute: ruta clasică duce la Vladivostok, pe coasta Pacificului; celelalte două sunt Transmongolianul, care merge până la Beijing, si Transmanchurianul, a cărui staţie finală este de asemenea Beijingul, dar trece din Rusia direct în China, traversând Manciuria. Printre atracţiile călătoriei se evidenţiază vizitarea Mongoliei, a celui mai adânc lac cu apă dulce din lume, Baikal precum şi a capitalei ruseşti Moscova.
EUROPA: Glacier and Bermina Express
Cele două trenuri nu sunt de fapt de loc express-uri în sensul obişnuit alocat pentru un tren de mare viteză, ba din contră ele sunt considerate cele mai încete trenuri de acest fel din lume. Legând staţiuni importante din Alpii elveţieni, cum ar fi St Moritz sau Zernatt, acestea formează un traseu care traversează zeci de poduri şi tunele, urcând până la 2033 de metri altitudine.
EUROPA: Danube express
Pornind de la Budapesta fie spre Berlin, fie spre Istanbul, în funcţie de traseul ales, Danube Express reprezintă o experienţă nouă mai ales pentru cei care doresc să descopere Europa de Est. Cu opriri în toate oraşele de pe traseu, călătoria oferă prilejul de a vizita numeroase obiective aflate în Patrimoniul Unesco. Totuşi trenul şi-a câştigat faima datorită posibilităţii de a călători prin sălbăticia Transilvaniei. Acesta poposeşte în România la Sibiu şi Sighişoara, punctul de atracţie constituindu-l vizita la Castelul Bran.
EUROPA: Venice Simplon-Orient-Express
Acest tren nu mai are nevoie de nici o prezentare. Având loc o dată pe an, călătoria cu Orient Expressul care parcurge ruta originală dintre Paris şi Istanbul este probabil cea mai populară călătorie cu trenul din lume. Pe parcursul a şase zile acesta traversează 7 ţări: Franţa, Elveţia, Austria, Ungaria, România, Bulgaria şi Turcia. Punctul de atracţie îl reprezintă vizita castelului Peleş, construit în 1883 şi considerat unul dintre cele mai frumoase castele ale Europei.
„La inceput, visurile par imposibile, apoi putin probabile si in cele din urma inevitabile,,