Basarabenii din Paris au sărbătorit venirea Mărțișorului

În această sâmbătă moldovenii din capitala Franței su sărbătorit sosirea Primăverii, cu un concert festiv de melodii de-acasă.

Deși spectacolul fusese programat pentru ora 19.00, lumea se adunase cu mult mai înainte: unii pentru a întâlni pe cineva cunoscut și pentru a mai schimba o vorbă, alții pentru a găsi un bilet, și asta deoarece biletele s-au epuizat foarte repede.

Atmosfera de sărbătoare, muzica și poezia au domnit pe parcursul întregii seri. Pe scenă au evoluat artiști basarabeni din Franța – Ansamblul folcloric „Ștefan cel Mare” , Orchestra de muzică populară, Grupul folcloric de copii „Stefănițele„, Irina Bulai, Margareta Luța, actrițele Lidia Frunză și Angela Sochircă și alți participanți. O surpriză a spectacolului a fost Dănuț Avram, un băiețel de 9 anișori care a reușit să cucerească inimile spectatorilor cu dansul lui.

Spre sfârșitul serii orchestra de muzică populară condusă de Adrian Receanu a încins publicul și sala a fost neîncăpătoare pentru cei care au dansat. La serată a fost prezent și ambasadorul Republicii Moldova în Franța Oleg Serebrian, care a felicitat comunitatea cu sărbătorile de primăvară și a mulțumit organizatorilor pentru munca depusă. Nicolae Dragomir, coordonatorul Consiliului Coordonator al Diasporei Republicii Moldova în Franța, a mulțumit artiștilor care au evoluat benevol la acest eveniment.

Concertul a fost organizat de către Consiliul Coordonator al Diasporei Republicii Moldova în Franța cu sprijinul  alianței pentru Sprijinirea Basarabiei – Gheorghe Furdui, Pro-Diaspora Franța – Ion Ciobanu si altii patrioti si cetațeni de onoare aflați la Paris.

      Articole recomandate