Rușii nu cred în lacrimile lui Vladimir Putin

Fostul campion mondial de şah Garry Kasparov l-a ironizat pe Vladimir Putin pentru lacrimile vărsate duminică seara în faţa susţinătorilor strânşi într-o piaţă de Moscova pentru a-i sărbători cea de-a treia victorie la alegeri prezidenţiale, relatează AFP.

Alea nu erau lacrimi, era botoxul care se scurgea din el„, a comentat Kasparov, în uralele şi râsetele a 20.000 de persoane care au participat luni seara la un miting împotriva lui Putin. Şahistul a făcut referire la zvonurile care au circulat în ultimii ani în presa rusă şi internaţională, potrivit cărora Vladimir Putin ar fi recurs la injecţii cu botox, pentru a scăpa de riduri şi a părea mai tânăr.

Garry Kasparov

De altfel, lacrima lui Putin a fost principalul subiect de glume la mitingul de la Moscova, la care protestatarii au venit cu pancarte în care Putin avea chipul feminizat de chirurgia estetica sau în care i se transmitea că „Moscova nu crede în lacrimi… de crocodil„. Mesajul face aluzie la celebrul film din 1980, „Moscova nu crede în lacrimi„, regizat de Vladimir Menshov.

Premierul Vladimir Putin a explicat că lacrimile de dumincă seara i-au fost provocate de vântul rece, nu de emoţia revenirii în fruntea ţării.

Blogerul rus Alexei Navalny 

Aproximativ 550 de manifestanţi şi mai mulţi lideri ai opoziţiei, între care şi bloggerul Alexei Navalny, au fost reţinuţi luni seara în Moscova şi Sankt Petersburg, în timpul protestelor anti-Putin . Aceştia, împreună cu 2.000 de opozanţi, au refuzat să plece la sfârşitul mitingului la care au participat 20.000 de persoane. Liderii mişcării de protest au anunţat marţi că manifestanţii reținuţi au fost eliberaţi.

 

 

 

 

 

      Articole recomandate