Modernizarea trenurilor din Moldova. Vezi cum arată cel mai modern tren din ţară

Trenul vechi, care circula pe ruta Ungheni-Iaşi, a fost aruncat la gunoi. Nu mai este. De aproape o lună, Căile Ferate Române au introdus un tren de toată frumuseţea: modern, confortabil, iar călătorii nu mai contenesc să se minuneze. Cei care nimeresc pentru prima dată în el, neapărat îşi fac fotografii. Se simt mai aporape de Europa, recunosc aceştia, scrie expresul.com

Foto: www.expresul.com

Nu am reuşit să-l găsim pe şeful Staţiei Ungheni a Căii Ferate din Moldova, pentru a ne oferi mai multe detalii despre trenul respectiv. Nu am putut afla nici dacă, odată cu introducerea acestuia, s-a mărit numărul de călători sau a rămas acelaşi. Cert e că trenul respectiv are două vagoane, circulă zilnic, ducînd pasagerii spre Iaşi dimineaţa, la ora 8.00, şi aducîndu-i înapoi după prînz, la ora 15.00.

”ÎS Calea Ferată” își propune să modernizeze trenurile din R. Moldova. Un proiect în acest sens a fost deja demarat. Acesta prevede ca vagoanele existente în țară să fie reutilate, astfel ca într-un final acestea să arate ca cele europene.

Conform proiectului anunțat la început de an, ”Calea Ferată din Moldova” a trimis deja spre reutilare 4 vagoane în Pașcani, România.

Potrivit proiectului, vagoanele ar urma să fie reutilate la nivel de carcasă, scaune, WC, etc. Dacă lucrările vor fi efectuate cu succes, vagoanele celor 14 trenuri din Moldova vor fi și ele reutilate corespunzător. Conform graficului, primele vagoane în stil european ar trebui să ajungă la Chișinău la începutul lunii mai.

      Articole recomandate