Băiatul elefant. Boala groaznică ce îl aduce puţin câte puţin la dimensiunea unui elefant

Un băieţel din Uganda se luptă pentru viaţă după ce picioarele i s-au umflat până la dimensiunea unui „elefant”, şi a contractat o afecţiune mortală care îi devorează carnea.

Potrivit DailyMail, Vincent Oketch în vârstă de 10 ani, este legat de pat în sensul că nu poate să meargă şi este forţat să poarte fustiţe, deoarece nu încape în nici un fel de pantaloni scurţi sau lungi din cauza condiţiei sale.

Medicii din satul Peta strigă acum după un ajutor internaţional, avertizând că băiatul poate muri curând dacă boala sa nu este tratată.

Familia sa a observat o mică problemă  încă de la 18 luni, însă au fost prea săraci pentru a-l duce pe copil la o clinică.

Pe măsură ce creşte, picioarele sale se umflă mai tare şi cântăresc enorm. Însă medicii sunt confuzi cu privire la starea copilului. Unii cred că a fost născut cu o afecţiune a sistemului limfatic, provocând umflarea membrelor. S-au gândit chiar şi la amputarea picioarelor, dar nu se ştie dacă băiatul va rezista unei astfel de intervenţii.

Doctorul ugandez Isaac Osire a lansat un apel internaţional, deoarece crede că băiatul a contactat o infecţie necrozantă gravă. El cere ajutorul experţilor britanici în privinţa diagnosticului şi tratamentului, fără de care copilul îşi poate pierde viaţa curând.

Umflăturile nu au afectat numai ţesutul copilului, dar şi oasele, care au condus la dislocarea unui şold şi la ruperea gleznelor.

      Articole recomandate