Singurul om care nu s-a lăsat evacuat de la Fukushima. Stă singur într-un loc din care toţi vecinii săi au fugit

La mai bine de un an de la producerea dezastrului de la Fukushima şi după ce autorităţile au evacuat toate localităţile pe o rază de 20 de kilometri de centrala nucleară, un japonez din zona afectată continuă să locuiască în gospodăria sa, ignorând pericolul la care se expune.

Naoto Matsumura are 52 de ani şi a rămas singurul locuitor din Tomioka, aflat la 12 kilometri de Fukushima, după ce toţi cei 16.000 de rezidenţi de aici au fost evacuaţi din calea radiaţiilor, scrieThe Telegraph.

În ziua când s-au produs exploziile de la reactoare, Naoto a pornit împreună cu părinţii şi câţiva localnici spre sud.

Am bătut la uşa casei matuşii mele, în Iwaki, dar nu ne-a lăsat să intrăm pe niciunul, spunându-ne că suntem contaminaţi. Aşa că am mers la un adăpost din apropiere, dar nici acolo nu am putut rămâne, aşa că ne-am întors acasă”, povesteşte Naoto.

O lună mai târziu mama lui s-a îmbolnăvit, iar restul familiei s-a mutat la nişte rude care locuiau în afara zonei de pericol.

Cum nu puteam să luăm şi animalele cu noi, eu am rămas acasă pentru a avea grijă de ele”, îşi motivează japonezul alegerea. El a spus că nu ar fi putut să-şi părăsească ferma şi că acesta este principalul motiv pentru care a ales să nu mai plece.

Naoto a povestit că la început se simţea singur pe timpul nopţii, dar că această senzaţie a dispărut după o săptămână.

El spune că nu se teme de nimic şi că oricum oamenii se îmbolnăvesc la bătrâneţe. În plus, acesta este bucuros că animalele lui nu prezintă semne că au fost afectate de radiaţii.

Nu mă plictisesc. M-am obişnuit, iar animalele mă fac să simt că nu sunt niciodată singur”, a declarat japonezul ataşat de necuvântătoare.

      Articole recomandate