BABYLON’13: Primul documentar despre protestele de la Kiev (Video)

Protagoniștii proiectului BABYLON’13 au lansat primul episod din seria de documentare despre incidentele dramatice care au avut loc iarna acesta la Kiev.

Iarna care ne-a schimbat”  este un scurtmetraj documentar realizat în cadrul proiectului BABYLON’13, având în prim plan protestele de la Kiev, care au avut loc în această iarnă. Documentarul va avea câteva sezoane. Primul episod a fost lansat în seara zilei de ieri și deja a atras atenția publicului din întreaga lume.

Filmul prezintă povestea celor care au murit pentru libertate și pentru propria lor țară, Ucraina. Este un film nu doar despre persoanele care au protestat în Euromaidan, ci și despre cei care s-au opus regimului de la guvernare„, au precizat realizatorii în descrierea peliculei.

La filmări a participat și un tânăr regizor din Republica Moldova, Cristian Jereghi. Acesta a stat timp de 3 luni în mijlocul protestelor de la Kiev, fiind prima sursă pentru publicul moldovean, dând dovadă de mult curaj și profesionalism.

Reamintim că, Cristian este fiul renumitul regizor moldovean Valeriu Jereghi, care la fel se află în Ucraina la filmările unui film artistit despre Operațiunea de la Kiev din 1920. .

      Articole recomandate