Cristian Jereghi – ochii moldovenilor de pe #Euromaidan (Video)

kiev

Un regizor moldovean își riscă viața pentru a surprinde un film documentar despre protestele care au loc de trei luni în Piaţa Independenţei din capitala Ucrainei, împreună cu un grup de profesioniști din Ucraina.

Cristian Jereghi, este un tânăr regizor din Chișinău care se află acum la Kiev și mediatizează evenimentele care au loc pe Euromaidan.  Cristian este fiul regizorului Valeriu Jereghi și se află deja de 3 luni printre protestatarii de pe Maidan, unde filmează zilnic scenele care se petrec în capitala Ucrainei.

Cristian Jereghi povestește că este implicat în proiectul Babylon13, un proiect social în care sunt antrenați mai mulți regizori și operatori ucraineni. Materialele filmate vor fi folosite în filme documentare, care vor fi prezentate la festivaluri internaționale.

Regizorul spune că filmează aproape non-stop. „Filmez evenimentele de la Kiev din prima zi în care s-a început totul, când au fost alungaţi studenţii de pe Bankovskaia. Mă străduiesc să filmez despre oameni, emoţiile lor, un film pacificator. Vreau să fiu în centrul evenimentelor, să arăt ceea ce se întâmplă cât se poate de real, din interior. Sunt regizor, nu sunt pe baricade“, a povestit regizorul pentru „Adevărul“ Moldova. Imaginile video atașate mai sus sunt câteva secvențe din cadrul documentarului:

Așa zișii teroriști și extremiștii…

Influența din occident…

Ucrainenii…

      Articole recomandate