Cine are carte, are parte: Donații de cărți românești pentru bibliotecile din RM

carte

În cadrul acțiunilor de distribuire de carte românească la nivelul rețelei de biblioteci din Republica Moldova, se înscrie și proiectul „Donează o carte peste Prut”, demarat încă din anul 2012, la Timișoara.

Gratie acestei initiative salutare, un lot de peste 5 mii de volume donate, au luat calea bibliotecilor cu deficit de carte din sapte localitati ale tarii noastre, relateaza Timpul.md, citand un comunicat de presa transmis de IPN.

Doneaza o carte peste peste Prut” este expresia dorintei iubitorilor de lectura din cele doua tari, de a crea legaturi trainice in domeniul cultural, social si educational deopotriva, menite sa incurajeze parteneriatele dezvoltate sub semnul unui cat mai bun acces la informatie, la studiu, la crestere personala.

Proiectul a fost lansat in septembrie 2012, de catre Organizatia Studentilor Basarabeni din Timisoara, in colaborare cu „Basarabeni Media Grup”, bucurandu-se de suportul Biroului pentru relatii cu diaspora, Clubul Rotaract din Chisinau si Ministerul Educatiei din Republica Moldova.

reading_books

Volumele donate provin de la populatia municipiului Timisoara, dar si din stocurile disponibile ale bibliotecilor si fundatiilor romanesti, care au aderat la program.

Obiectivul actiunii este acela de a contribui, fie chiar si in mica masura, la furnizarea de carte romaneasca, bibliotecilor din Republica Moldova, care au nevoie de volume cuprinzand informatii utile, relevante si de actualitate, in limba romana, subliniaza sursa.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate