Asa arată Internetul. Fotografia care cuprinde cele 350.000 de site-uri

Daca nu reuseai sa iti imaginezi cum arata Internetul, aceasta imagine te poate ajuta.

Nu e la indemana oricui sa isi imagineze cum arata Internetul. Artistul Ruslan Enikeev a venit insa cu o idee de a crea o imagine care sa organizeze site-urile dupa asemanarile dintre ele si dupa cat sunt de populare.

Rezultatul este aceasta Harta a Internetului. In total, ea cuprinde 350 de mii de site-uri si 2 milioane de link-uri din 196 de tari, scrie Gizmodo.

Inclusiv site-urile din R. Moldova sunt vizibile daca folositi search-ul din partea stanga – sus a ecranulu. Site-urile moldovenesti sunt colorate cu verde.

Fiecare site apare sub forma unui cerc a carui marime depinde de trafic. Spatiul dintre cercuri e influentat de frecventa cu care urilizatorii sar de la un site la altul.

Toate site-urile unei tari au aceeasi culoare. De exemplu, zona rosie din partea de sus (n.r. a hartii mari) corespunde segmentului rusesc al Internetului, cea galbena e pentru segmentul Chinei, purpuriul din dreapta ii corespunde Japoniei, iar zona centrala de culoare albastru deschis este segmentul american„, spune Ruslan Enikeen.

      Articole recomandate