Impresionant. Primul sportiv fără picioare care va concura la Jocurile Olimpice (Foto, Video)

Atletul sud-african Oscar Pistorius va scrie istorie la Jocurile Olimpice de la Londra! Supranumit „blade-runner”, Pistorius este primul alergător „fără picioare” care concurează pe un stadion olimpic, cot la cot cu atleţii normali.

Cum poate alerga fără picioare, s-ar putea întreba cei care n-au auzit de niciodată de Oscar Pistorius? Sud-africanul este poreclit „blade-runner” datorită picioarelor sale artificiale, fabricate din fibră de carbon.
Duminică, Oscar Pistorius le-a permis jurnaliştilor să asiste la unul dintre antrenamentele sale, la Universitatea St. Mary’s din Twickenham. Sud-africanul a declarat cu această ocazie că vrea să stabilească o performanţă de care să fie mândru în proba de 400 de metri plat şi cu ştafeta de 4×400 a Africii de Sud, arată The Money Channel, scrie money.ro

Deşi părea bucuros că toate camerele de luat vederi erau aţintite asupra lui, Pistorius nu a acordat niciun interviu. Le-a spus, însă, reporterilor că se va adresa presei miercuri, în Parcul Olimpic. În vârstă de 25 de ani, Oscar Pistorius s-a născut fără peroneu la ambele picioare, care i-au fost amputate de sub genunchi când avea doar 11 luni. A devenit interesat de atletism atunci când a fost obligat să facă sport, ca modalitate de recuperare în urma unei accidentări.

Dar competiţia cu el însuşi şi cu ceilalţi atleţi compleţi, din punct de vedere fizic, a adus după sine noi provocări pentru ambiţiosul sud-african. Asociaţia Internaţională a Federaţiilor Atletice – IAAF i-a interzis participarea în competiţiile atletice pe care le patrona în 2008, după ce a decretat că membrele artificiale din fibră de carbon i-ar oferi un avantaj necinstit lui Pistorius. Această decizie a fost invalidată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care i-a deschis lui Pistorius calea către participarea la campionatele mondiale şi Jocurile Olimpice. Indiferent dacă va câştiga sau nu, Oscar Pistorius va face multe titluri de ziar şi o figură memorabilă la Olimpiada de la Londra.

      Articole recomandate