Ai grijă de tine în sezonul rece.

Mâini catifelate

Dacă vrei să eviţi uscarea mâinilor, foloseşte o cremă hidratantă cu glicerină. Încearcă o dată pe săptămână şi o mască făcută în casă. Amestecă bine două linguri de pulpă zdrobită de avocado cu două linguri de lapte dulce, până obţii o pastă omogenă. Aplică pe mâini masca şi las-o să acţioneze timp de 20 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă şi foloseşte un unguent de gălbenele sau de muşeţel.

Ten strălucitor

Alături de o îngrijire corespunzătoare zilnică, este bine să foloseşti şi o mască hidratantă. Prepară-ţi una dintr-o banană, o cană cu fulgi de ovăz fierţi în lapte, un ou şi o lingură cu miere. Pune compoziţia rezultată pe faţă, masând circular, şi las-o să acţioneze 15 minute. La final, clăteşte cu apă călduţă.

Picioare fine

În fiecare seară, după duş, aplică pe călcâie o cremă hidratantă şi pune-ţi o pereche de şosete din bumbac. O dată pe săptămână, înmoaie-ţi picioarele timp de 15 minute într-un lighean cu apă călduţă şi cu uleiuri esenţiale. Cu ajutorul unei pietre ponce, freacă-ţi călcâiele şi zonele cu piele întărită, apoi şterge-ţi picioarele cu un prosop moale. La final, aplică ulei de măsline, acoperă picioarele cu şosete groase şi stai aşa până dimineaţa.

Piele mătăsoasă

Foloseşte la duş un gel-cremă şi exfoliază-ţi pielea o dată pe săptămână, pentru a îndepărta celulele moarte şi pentru a facilita intrarea cremei în piele. După duş, aplică pe pielea umedă un ulei de corp hidratant, care-ţi va lăsa pielea strălucitoare şi fină. Poţi opta şi pentru un unt de corp.

Păr strălucitor

Prepară-ţi în casă o mască din două gălbenuşuri de ou, două linguriţe de miere, o linguriţă de ulei de măsline şi o linguriţă de maioneză sau de iaurt. Amestecă toate componentele într-un bol şi aplică soluţia rezultată pe părul curat, apoi acoperă-ţi capul cu o folie. Ţine masca 30 de minute, după care clăteşte bine.

Decolteu de invidiat

În fiecare seară, după duş, aplică prin mişcări circulare o cremă specială pentru bust. Săptămânal aplică pe gât şi pe decolteu o jumătate de banană zdrobită. Aşteaptă timp de 15 minute să acţioneze, apoi clăteşte-te cu apă călduţă.

      Articole recomandate