Adio taxatori! Vom circula cu troleibuzul folosind un card electronic

1

Peste un an chișinăuienii ar putea circula cu troleibuzul în baza unui card electronic. Potrivit Regiei transport electric a Municipiului Chișinău, sistemul de etichetare electronică urmează a fi implementat de către o firmă specializată în domeniu, de la București, scrie noi.md.

”Este un sistem modern de etichetare. Călătorul va trebui să procure de la noi de la regie sau de la chioșcurile noastre un card. În baza acestuia el va putea călători în troleibus. Nu va mai trebui să scoată bani din buzunar pentru a achita tichetul, dar se va apropia cu acest card de un aparat special care îi va elibera tichetul”, a declarat șeful Regiei transport electric, Gherghe Morgoci.

Cît privește taxatorii, acesta a specificat că nimeni nu va fi concediat. ”Vor fi anumite reprofilări odată cu implementarea sistemului. Însă nu se prevede să aruncăm taxatorii în stradă. Vom încerca să le oferim alte funcții în cadrul Regiei, de exemplu de controlor”, a precizat Gheorghe Morgoci.

Anterior, Direcția generală transport public și căi de comunicație a Primăriei Chișinău anunța că prin intermediul acestui sistem ar putea fi diminuată taxa pentru o călătorie cu troleibuzul.

      Articole recomandate