6 moduri de a deveni mai încrezător și de a-ți dezvolta cariera

Happinessx-min

Cum te ajută încrederea în sine la locul de muncă

Nu este nimic în neregulă cu încrederea în sine. Multe persoane se subapreciază când vine vorba de propria imagine, iar acest lucru are un impact negativ asupra succesului acestora în propria carieră.

Lipsa încrederii în sine îți poate modifica comportamentul și te poate împiedica să întreprinzi acțiuni necesare, ca de exemplu:

  • Nu ai curajul să ceri o mărire de salariu;
  • Nu-ți exprimi punctele de vedere în cadrul ședințelor;
  • Eziți să îți expui ideile sau să îți asumi ideile;
  • Spui ”da”, dar de fapt vrei să spui ”nu”;
  • Nu aplici pentru un post mai avansat sau pentru un job nou;

Totuși, ești conștient că ai idei valoroase, bune de împărtășit, și meriți să fii apreciat. De câte ori, aflându-te într-o ședință de echipă, te-ai gândit că ai fi putut face sau spune un anumit lucru? Simți că ești plătit prost și ai nevoie de provocări mai mari? Ai putea lua sub control aceste situații și, cu o doză de încredere, vei reuși!

În continuare îți prezentăm câteva lucruri prin care îți vei spori încrederea de sine:

Lucrează cu un antrenor de carieră

Caută un consilier acreditat și cu experiență în domeniul în care activezi sau ai vrea să activezi. Dacă nu-ți permiți unul privat, alege workshop-uri sau conferințele de grup. Unii organizează workshop-uri sau programe în care poți interacționa cu alte persoane care lucrează asupra încrederii și a ambiției. Viața are cursul ei și nu te aștepta la schimbări peste noapte. Însă, prin conștiința de sine, îndrumare și sprijin, vei observa îmbunătățiri majore.

Crează-ți o perspectivă proprie de la autorii care te inspiră

Citind istorioare ale persoanelor care au depășit problema nesiguranței de sine, poți încerca noi strategii și dezvolta noi competențe. Caută câteva recomandări și alege cărțile în care te regăsești cel mai mult.

Îmbunătățește-ți abilitățile și cunoștințele

Una dintre cele mai bune metode de a-ți construi încrederea în sine este realizarea unui obiectiv. Cât de minunat te simți când avansezi în grad, descoperi o nouă abilitate sau obții o promovare?! Știi cât de multă străduință și efort ai depus pentru a face față provocărilor cu care te-ai confruntat. Cu cât e mai mare lupta, cu atât mai bine te simți. Gustul succesului întărește convingerea că ești talentat și capabil.

Alege să fii înconjurat de oameni pozitivi

Dacă ai tendința de a lua prânzul cu o persoană plină de viață, cel mai probabil te vei întoarce în birou cu sentimentul că poți cuceri lumea. Dacă petreci timpul cu un om trist, victima care ”nu poate lua o pauză” și care îți amintește de neajunsurile tale, încrederea în propriile forțe ar putea scade. Alege oamenii care spun mereu ”putem face acest lucru”.

Manifestă un comportament încrezător

Există o expresie ”fake it, till you make it”. Acest lucru înseamnă că până vei avea marea încredere în tine, acționează ca și cum acest lucru ar fi adevărat. Când exprimi încredere, ceilalți se uită la tine în mod diferit. Ai putea chiar să-ți deschizi aripile și să înveți să zbori. După ce obții rezultate pozitive, siguranța de sine se poate dezvolta.

Esența

Încrederea vine din interior. Numai tu poți lua controlul asupra vieții tale, schimbându-ți atitudinea și respectul de sine. Dacă lucrezi la acest capitol, vei înțelege că ești o persoană cu talent și capacități suficiente pentru a urmări noi provocări și pentru a atinge noi trepte ale succesului.

      Articole recomandate