25 de lucruri care vă vor face viața mai ușoară

viata-mai-usoara

Sintagma “principii de viata” suna infricosator, insa atunci cand vrei sa-ti indeplinesti rezolutiile pe care le fixezi la fiecare inceput de an, o scurta analiza a obiceiurilor tale insotita de o schimbare sau o corectare este binevenita.

Iata care sunte cele 25 de lucruri care in opinia colegilor de la nuaisacrezi.ro iti vor face viata mai usoara: 

1. Raspundeti cat mai repede la e-mail-urile primite pentru a nu va aglomera inbox-ul.

2. Sunati-va in mod constant mama. E de ajuns sa vorbiti doar 5 minute, apoi puteti pretinde ca vine autobuzul, daca va indreptati spre servici sau ca vi se descarca bateria la telefon. Tot ce vrea ea este sa stie e ca sunteti in regula si ca relatia voastra, oricat de instabila ar fi, este inca intacta.

3. Aveti grija ca patul sa fie mereu aranjat – interiorul camerei va arata mai curat.

4. Obisnuiti-va sa scrieti liste de mana. Poate ca Google a inventat tot felul de aplicatii pentru a va usura munca scrisului, dar scrisul de mana va antreneaza memoria- si contrar credintei populare, nu in orice loc exista internet.

5. Cand aveti putin timp liber faceti curat in locul cel mai apropiat, fie ca este vorba de un sertar, geanta sport sau frigider. Doar uitati-va in jur si decotorositi-va de mizerie.

6. Cand aveti timp liber incercati sa faceti ceva creativ.

7. Faceti-va curaj si aplicati pentru job-ul dorit. Nu are rost sa va plangeti de situatia financiara actuala daca nu faceti nimic ca sa schimbati acest lucru. Faceti-va un CV, faceti rost de contactele firmei respective si indreptati-va spre acel loc. Poate ca nu veti obtine rezultate atat de repede pe cat ati dori, dar faptul ca stiti ca incercati face toata diferenta din lume.

8. Nu incercati sa umpleti golul tacerii cu comentarii inutile. Acest lucru va va pune intr-o postura penibila.

9. Vizualizati un blog (sau cinci) pe zi al carui continut simtiti ca va face fericit si care va da motivatia necesara pentru a doua zi.

10. Invatati sa acceptati cand lucrurile nu mai merg intr-o relatie si concentrati-va atentia spre altceva- folositi aceasta tehnica in orice situatie.

11. Daca doriti sa faceti ceva, faceti-o! Singurul lucru pe care-l puteti pierde este acel “daca as fi incercat”.

12. Uneori este bine sa plangeti. Deconectati-va de lumea exterioara si ramaneti singuri cu dumneavoastra insiva si plangeti. Lasati sa curga toate emotiile negative pe care le-ati acumulat.

13. Daca nu puteti face un lucru, fiti sincer si spuneti adevarul. Oamenii apreciaza ca cei din jur sa fie sinceri si sa zica “Nu-mi place acest loc” sau “Nu am bani”, decat “Nu pot, imi pare rau”.

14. Invatati sa va cunoasteti parintii mai bine. Sunteti adulti acum si puteti lega cu ei o alta legatura decat cea pe care o aveati la 15 ani. De exemplu, am intrebat-o pe mama mea ce melodie ar asculta oricand, in continu si ea m-a dat complet peste cap atunci cand a raspuns “Diamonds and Rust” de pe albumul lui Joan Baez.

15. Pregatiti-va lucrurile de cu seara pentru a doua zi. Asigurati-va ca aveti hainele curate, cheile in geanta si mancarea pentru pranz, asa dimineata veti economisi timp si nici nu va veti uita ceva acasa.

16. O data pe saptamana mergeti pe jos la locul de munca.

17. Reduceti impulsul de cumparaturi si mergeti numai o data pe saptamana.

18. Faceti-va un cont de plata automata a facturilor lunare pentru fiecare serviciu. Asa nu va veti intalni cu situatia “Am uitat sa platesc X” si scapati de o grija.

19. Din moment ce ati acceptat invitatia la un eveniment, notati-l in calendar pentru a nu uita.

20. Nu va neglijati orele de somn! Nu veti fi de folos nimanui, daca veti face lucrurile pe jumatate adormiti.

21. Salvati orice document si faceti-i o copie.

22.Uneori taceti din gura si ziceti “Ai dreptate” si treceti mai departe.

23. Nu va mai grabiti. In momentul in care veti realiza ca viata- asa cu cliseele ei- este o calatorie si nu un maraton, veti avea numai de castigat.

24. Cand nu sunteti sigur daca ati facut corect o lucrare, si nu numai, cereti ajutorul unui prieten, la verificare. Timpul folosit pentru reverificarea unui lucru va poate scapa de o situatie jenanta.

25. Orice provocare ati intampina, faceti-o!

      Articole recomandate