10 trucuri pentru mai multă energie

Stresat sau ai parte de o zi în care nu ai niciun chef de muncă? Te simţi obosit sau lipsit de energie? Avem pentru tine 10 trucuri care îţi pot revigora ziua şi te pot pune din nou în “mişcare”.

Trucurile sunt ieftine sau gratuite, aşadar nu ai nicio scuză dacă nu le aplici atunci când ai nevoie de mai multă energie.

1. Schimbă-ţi lenjeria intimă şi şosetele

Unul dintre cele mai uşoare trucuri, dar foarte eficiente. O să te simţi ca o persoană nouă.

2. Îmbracă-te colorat

Culorile vii, calde proiectează o imagine pozitivă asupra celorlalţi. Ele dau impresia că ai o stare de dispoziţie pozitivă. Prietenii ştiind acest lucru, vor încerca să intre în conversaţie cu tine, ca să preia din energia ta şi automat comportamentul lor va fi în general unul la fel de pozitiv precum culorile hainelor pe care le porţi.

3. Răsplăteşte-te cu o siestă

Pentru că depui foarte mult efort în prima parte a zilei, corpul tinde să îsi epuizeze resursele. În starea de visare (starea REM), energia corpului se regenerează, practic primeşti un boost binemeritat de energie, în urma unui somn scurt de 20-30 de minute.

4. Bea câteva căni de ceai pe zi

Simplul act de a bea ceai este extrem de banal, dar cercetările arată că reduce nivelul hormonilor generaţi de stres, pentru că te obligă să stai liniştit cât timp se face ceaiul. De aceea mulţi asociază ceaiul cu meditaţia şi/sau relaxarea.

5. Spală-te cu apă rece pe faţă

Un truc extrem de practic şi de ieftin este să dai cu apă rece pe faţa. În general când eşti obosit sau epuizat, o mână de apă dată pe faţă poate face minuni, e ca un duş rece, însă în versiune mai puţin dureroasă. Ai observat că de dimineaţă, după ce dai cu apă pe faţă, parcă te-ai mai trezit.

6. Bea mai multă apă pe parcursul zilei

Deshidratarea este una din cauzele extrem de frecvente pentru pierderea energiei. Celulele din corpul tău au nevoie de apă ca să funcţioneze. Dacă nu ai apă, corpul tău funcţionează în sistem de avarie, nemaifiind atât de eficient, utilizând ce energie mai prinde. Apa o poţi considera ca un fel de catalizator pentru celule. Dacă celulele tale au catalizator, corpul tău o să fie mai eficient pe tot parcursul zilei.

7. Mergi la sală de dimineaţă

Exerciţiile fizice creează noi depozite de energie, dacă mergi la sală de dimineaţă, starea ta fizică este mai bună şi o să îţi creşti depozitele de energie pentru tot parcursul zilei, chiar dacă muşchii îţi sunt obosit. Totodată, stima de sine obţinută în urma exerciţiilor fizice, îţi oferă şi mai multă energie.

8. Râde mult. Cât mai mult

Zi-mi tu un om care a râs mult şi nu avea niciun pic de energie.

9. Mănâncă alimente bogate în proteine

Proteinele oferă energie sustenabilă şi ar fi mai ok să mânănci alimente bogate în proteine în defavoarea celor extrem de grase sau bogate în zahăr care îţi dau energie pe termen scurt şi doar te amăgesc.

10. Îmbracă-te în hainele în care arăţi cel mai bine

Stima de sine şi energia, întotdeauna au mers mână în mână.

***
Cum ţi se par aceste trucuri? Pe care dintre ele deja le-ai încercat şi te-au ajutat să ai mai multă energie? Tu cum reuşeşti să îţi menţii sau să produci mai multă energie pentru a face faţă provocărilor de zi cu zi?

via 1cartepesaptamana.ro

      Articole recomandate