11 istorii uimitoare ale persoanelor care au evadat din viața reală și s-au aventurat în călătorii

Când viața ți se pare plictisitoare, încearcă să evadezi din rutina zilnică și aventureazăte într-o poveste de neuitat. Călătorește, descoperă, savurează viața!
rosu

1. Jodi Etteenberg, fostă avocată, acum food-blogger

1

După 5 ani în care a lucrat ca avocat în New York, Joddi Ettenberg, originară din Montreal, a decis să renunţe la această viaţă şi să-şi ia un an liber pentru a putea călători oriunde şi-ar dori. Deja sunt șase ani de când ea descoperă lucruri și locuri noi, iar pe blogul ei sunt postate fotografii cu mâncăruri tradiționale din diferite colțuri ale lumii.  Deși propriul blog nu este sponsorizat, Jodi îşi câștigă existența fiind scriitoare independentă, oferă consultanță în social media, iar recent a început să alimenteze flămânzii ce vizitează Saigon-ul.

Când a fost întrebată dacă vrea să revină la viața ei reală, bloggerul a răspuns „Sunt recunoscătoare pentru posibilitatea de a-mi  fi construit o afacere în jurul bucatelor și locurilor pe care le iubesc și nu aș renunța niciodată să fiu un scriitor care călătorește, însă dacă acest lucru o să se schimbe la un moment dat, întoarcerea la viața normală nu ar fi cel mai rău lucru pe care l-aș face.

2. Liy Carlson, fostă profesoară de engleză, a devenit scriitoare

3

După ce a absolvit universitatea și a predat limba engleză pentru câțiva ani în Spania, Liy s-a îndrăgostit de călătorii. Cu toate astea, a sfârșit prin a se muta în Washington DC, unde a început să lucreze într-un birou. Peste ceva timp a realizat că programul încadrat între orele 09:00 și 17:00 a devenit sufocant și nu-i oferea libertatea de a fi  fericită.

A realizat că trebuie să schimbe ceva și a schimbat. După ce a început să-și înșire gândurile pe hârtie, să economisească bani, a renunțat la jobul ei și a pornit în călătoria vieții, încurajându-i pe cei atrași de aventură să facă același lucru.

3. Ying Tey a simțit o nevoie puternică de a începe a trăi după moartea mamei

2

Ying avea 18 ani când mama aceasteia a decedat. „Moartea este un profesor perfect. Îți amintește, într-o fracțiune de secundă, că pe fiecare dintre noi este tipărită o dată de expirare„. Moartea mamei a lăsat-o într-o durere enormă, dar acea durere era însoțită de un puternic sentiment, de o dorință de a trăi. După doar 3 luni, a împachetat lucrurile și a plecat.

La momentul actual are 66 de țări vizitate și se află într-o perioadă de îmbunătățire a stării sale materiale. „De îndată ce obțin un venit sănătos pe contul bancar, pornesc iarăși în căutarea noilor aventuri. Dacă pot eu, atunci poți și tu.

4. Yasmine Mustafa, după  obținerea cetățeniei americane, a pornit în lume

4

Yasmine a emigrat din Kuweit cu familia sa în timpul operațiunii „Furtuna în deșert” când avea 8 ani. A lucrat în diferite locuri, a înființat o companie și când, în sfirșit a devenit cetățean american, a renunțat la tot și s-a avântat în marea cursă.

Din mai până în noiembrie 2013 a vizitat Ecuador, Columbia, Argentina, Chile, Bolivia și  Peru. A afirmat că drumul vieții ei a fost restricționat din cauza multor circumstanțe, dar pentru prima dată în viața ei a putut face ceea ce dorea cu adevărat: să cutreiere lumea.

5. Robert Schrader, cândva victima crizei economice, acum își trăiește viața călătorind

5

Acum câțiva ani, Robert se afla într-o dilemă „Vroiam să călătoresc, dar nu aveam nici mijloacele, nici încrederea în mine„. Aventura și-a început-o în 2009. Sunt 5 ani și mai mult de 50 de țări vizitate. Își câștigă existența datorită site-ului Leave Your Daily Heel, un blog de călătorii pe care-l folosește pentru a inspira, informa, distra și convinge probabilii artiști care vor să evadeze din rutina zilnică.

Nu contează câți membri ai familiei și prieteni și-au exprimat scepticismul și dezacordul pentru alegerea lui,  a rămas statornic în hotărârea sa. Robert crede că cea mai sigură cale de a face mai mult din viața ta este de a deveni mai conștient de ce se petrece în jurul tău și de a-ți lărgi orizonturile, iar calea perfectă pentru a face acest lucru este de a călători.

6. Katie Aune, a părăsit Chicago pentru a vizita cele 15 foste Republici Sovietice

6

Nemulțumită de slujbă și de senzația de neliniște, după un deceniu de trai în Chicago, Katie a decis să renunțe la slujba ei. A petrecut  13 luni vizitînd doar cele 15 foste republici sovietice. Călătoria a inclus un maraton în Estonia, a traversat distanța căii ferate Trans-Siberiene, deșertul din Turkmenistan, a făcut voluntariat  în Rusia, Armenia și Tadjikistan și chiar Moldova.

După ce a îndurat provocarea de a trece frontierele,  plimbările  lungi cu trenul și stările ocazionale de singurătate, s-a întors acasă o femeie mai încrezută, mai puternică, cu o nouă perspectivă și o viziune diferită asupra lucrurilor mărunte din viață. Fiind iarăși în Chicago, lucrează cu un program normal, însă așteaptă cu nerăbdare următoarea experiență.

7. Megan Smith, a început să călătorească după divorț

7

Câțiva ani, Megan s-a simțit blocată în viața profesională și în cea personală. Își dorea din tot sufletul să fie liberă. După despărțire, a decis să pună la cale un plan. Să muncească din greu, să adune bani și după să cutreere lumea de una singură. Deci, în august 2013, a fost exact lucrul pe care l-a și făcut.

Și-a plănuit o vacanță prin Statele Unite, Canada, Europa, Africa, Orientul Mijlociu și de curând America Centrală.  „A fost o experiență deosebită, m-a învățat atât de multe lucruri despre mine, despre cultura altor popoare,  despre lume în general și despre locul pe care-l am eu pe Pământ.

8. Kim Dinan, și-a vândut toate posesiile și a plecat în călătorie cu soțul ei

8

În 2009, Kim Dinan trăia într-un oraș mare, deținea o casă și avea un loc de muncă bun. Viața era frumoasă. Dar ea știa, în adâncul sufletului, că lipsea ceva.

În următorii ani, ea și soțul ei au strâns fiecare bănuț și și-au vândut toate lucrurile. În mai 2012 au decis să plece și au vândut până și proprietățile. „A fost cu siguranță un punct în care m-am întrebat ce facem, dacă nu ne-am  pierdut complet mințile„, a spus Kim. „Mama a înțeles la început că economisim banii pentru a ne cumpăra o locuință mai mare, dar nu a fost asta.

Astăzi Kim și soțul ei colindă lumea, iar visul ei de-a scrie s-a transformat într-o carieră. „Acum viața este o aventură. Cred că dacă îți găsești curajul să faci ceea ce vrei cu adevarat te transformă într-o persoană fericită, nu doar că-ți faci ție o favoare, dar și întregii lumi.

9. Matt Kepnes, de la un băiat obișnuit, la un călător înrăit

9

În 2005, Matt a plecat în Thailanda împreuna cu un prieten. În timp ce era în orașul Chiang Mai, a cunoscut niște persoane ce hoinăresc prin lume cu un ghiozdan în spate. Auzindu-i vorbind despre călătorii și afirmând că este absolut ridicol să-ți rezervi timp pentru vacanță doar două săptămâni într-un an, Matt s-a simțit să-și părăseasca slujba și să călătorească mai mult.

În iulie 2006, a pornit într-o călătorie pe o perioadă de 1 an de zile. De atunci a vizitat aproape 70 de țări, a avut diferite munci, iar acum este capabil să-i învețe pe alții că excursiile nu sunt atât de înfricoșătoare și atât de costisitoare pe cât par. „Îmi amintesc ca eram speriat când mi-am planificat călătoria. Mi-au trecut prin minte cele mai urâte imagini, iar partea cea mai grea este de a-ți găsi curajul să nu ieși afară din autobus. Restul e floare la ureche. Totul vine de la sine.

10. Jill Inman, și-a transformat visele în realitate

10

O navă este în siguranță în port„, dar acest lucru nu este valabil și pentru Jill. Această afirmație servește drept sursă de inspirație pe blogul acesteia. A dorit să facă înconjurul lumii, pentru că a visat să vadă lumea  într-un mod la care oamenii visează cu ochii deschiși.

A vizitat 64 de țări. „În timp ce ștampilele din pașaportul meu și screensave-urile sunt unicile dovezi pe care le am despre călătoriile mele, lecțiile învățate din provocările și amintirile de neuitat sunt motivele reale pentru care-mi voi continua aventura„. Ea încurajează și pe alții să facă același lucru.

11. Kate Hall, a avut nevoie de o schimbare

11

Într-o zi, în timp ce vorbea la telefon cu iubitul ei și  spuneau că nu au bani pentru cina din acea seară, în următorul moment a simțit că amândoi trebuie să părăsească Marea Britanie, pentru că inima sa îi cere s-o facă. Și-a spus ” Viața nu poate fi atât de grea„.

În doi  ani de zile, Kate și-a vindecat o depresie care a durat cinci ani, s-a regăsit pe sine și a străbătut întreaga lume. A vizitat Red Light District din Amsterdam, a petrecut șase luni în Grecia, a avut parte de petreceri sub Turnul Eiffel, iar curând se va căsători în Frankfurt, Germania.

Când a fost întrebată despre călătoriile ei, Kate a răspuns ” Câteodată trebuie să accepți acea părticică de credință și să-ți urmezi inima„.

      Articole recomandate