Zeus, un dog german din Michigan, este cel mai înalt din lume

Zeus, un dog german care măsoară 112 centimentri la nivelul umărului şi depăşeşte doi metri atunci când se ridică pe labele din spate, a intrat, joi, în Cartea Recordurilor Guinness, la categoria „cel mai înalt câine din lume”, informează AFP.

În vârstă de trei ani, Zeus trăieşte în oraşul Grand Rapids din statul american Michigan, are o greutate de 70,3 kilograme şi mănâncă o cantitate de 14 kilograme de hrană în fiecare zi, au precizat autorii celei de-a 57-a ediţii a celebrei Guinness World Records.

Întrebarea care mi se pune cel mai des este: «E câine sau cal?»”, spune Denise Doorlag, proprietara acestui câine. „A trebuit să aducem o camionetă pentru a-l transporta, iar dacă te calcă pe picior, îţi face o vânătaie„, a adăugat ea.


Printre celelalte recorduri insolite doborâte în acest an figurează un măgar din California care măsoară 155 centimetri la nivelul umărului, cea mai bătrână gimnastă din lume (o femeie din Germania în vârstă de 86 de ani), dar şi cea mai grea bicicletă de pe planetă (are o greutate 750 kilograme).

      Articole recomandate