Galerie foto: Festivalul Etniilor, desfășurat la Chișinău

Cea de-a Xii-ea ediție a Festivalului Etniilor se desfășoară astăzi la Chișinău.  Evenimentul are loc în Grădina Publică Ștefan cel Mare. 

La eveniment au participat și înalții demnitari de stat, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, prim-ministrul Vlad Filat, președintele Parlamentului, Marian Lupu, și primarul general, Dorin Chirtoacă.

Festivalul Etniilor oferă locuitorilor și oaspeților capitalei posibilitatea să guste din diverse bucate tradiționale și să asiste la demonstrarea mai multor tradiții.

La Festivalul Etniilor din acest an participă circa 60 de organizaţii etnoculturale republicane şi municipale, reprezentând circa 40 de etnii conlocuitoare pe teritoriul Republicii Moldova.

Chiar dacă a răcit și nu se simțea tocmai bine, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a participat la Festivalul Etniilor foarte activ. Edilul a dansat cu o țigancă și chiar s-a aprins, după cum a mărturisit el.

Primarul a spus că a vizitat standurile mai multor etnii și că ucrainenii l-au hrănit cu colțunași pentru ca să aibă puteri la Marșul Unirii de mâine.

În 2011, Festivalului Etniilor a avut loc pe data de 18 septembrie în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfînt”. Acesta s-a petrecut sub deviza : „Unitate prin diversitate ”. Pentru o zi , aleile parcului s-au transformat în micro-orășele, pline de diversitate culturală, de mirosuri îmbietoare şi muzică.

      Articole recomandate