Zece profeţii care anunţă sfârşitul lumii. Câte zile mai avem până la Apocalipsă

Sfârşitul lumii urmează să vină în doar câteva zile, conform predicţiilor bazate pe calendarul mayaş. În ciuda faptului că reprezentanţii NASA şi cei ai guvernului american dau asigurări că aşa zisele predicţii sunt false, sunt oameni care se pregătesc de Apocalipsă, potrivit Business Insider.

Iată, mai jos, 10 dintre datele la care ar fi trebuit să se producă, până în momentul de faţă, Apocalipsa.

1. Anul 1.000

Creştinii credeau că, odată cu noul mileniu, Iisus Hristos urma să îşi facă apariţia încă o dată pe Pământ. Pentru a se pregăti în acest sens, mulţi au renunţat atunci la bunurile pe care le deţineau şi şi-au abandonat locuinţele.

Atunci când au realizat că sfârşitul lumii nu urma să aibă loc, s-a reclaculat data venirii Apocalipsei. Motivul? V\rsta lui Iisus Hristos nu ar fi fost calculată corect, aşa că  Apocalipsa ar urma să aibă o întârziere de 33 de ani.

2. 1 februarie 1524

Astologii londonezi au interpretat alinierea planetelor în Constelaţia Peşti ca fiind semnul că lumea urma să fie distrusă de un potop. Zeci de mii de persoane au căutat un refugiu în zonele înalte, în timp ce altele şi-au construit diverse ambarcaţiuni.

3. 19 mai 1780

La această dată, deasupra regiunii New England din Statele Unite ale Americii s-a aşezat o ceaţa densă. Acesta a fost momentul în care reprezentanţii unui grup religios au propovăduit venirea Zilei Judecăţii de Apoi.

Mai mult, ei venit şi cu un mesaj – astfel celibatul ar fi calea spre răscumpărarea păcatelor.

4. 21 martie 1843 – 21 martie 1844

William Miller a făcut mii de persoane să creadă că sfârşitul lumii urma să se producă între 21 martie 1893 şi 21 martie 1844.

Atunci când perioada a luat sfârşit  iar Apocalipsa nu a venit, a schimbat data: 22 octombrie 1844.

5. 19 mai 1910

La începutul secolului XX, astronomii au descoperit că în coada cometelor exista un compus chimic otrăvitor numit cianogen. Descoperirea a creat panică în rândul oamenilor în 1910, atunci când în apropierea Pământului urma să ajungă coada cometei Halley.

6. Anul 1914

În anul 1876, Charles Taze Russell, fondatorul Martorilor lui Iehova, a prezis că Iisus Hristos urma să se întoarcă pe Pământ în anul 1914. Între timp, cel puţin alte şapte astfel de profeţii au dat greş.

7. Anii 1936, 1943, 1972 şi 1975

Fondatorul Bisericii Mondiale a lui Dumnezeu, Herbert Armstrong, le-a spus celor care îl urmau că Apocalipsa se va produce în anul 1936 şi că ei vor fi singurii supravieţuitori.

După ce profeţia nu i s-a adeverit, a schimbat data de alte trei ori.

8. 10 martie 1982

În anul 1974, astrofizicianii John Gribbin şi Stephen Plagemann au publicat lucrarea „Efectul Jupiter”,  în care explicau faptul că pe 10 martie 1982 planetele care se aliniază pe o anumită parte a Soarelui crează efecte gravitaţionale ce vor duce la producerea unui cutremur de proporţii.

9. 1 ianuarie 2000

Nimeni nu ştia cu exactitate ce urma să se întâmple la această dată, dar unii se temeau că universul tehnologic va ajunge în colaps.

10. 21 mai 2011

Harold Camping a fost cel care va prezis că sfârşitul lumii se va produce în 2011 şi că se va manifesta printr-o serie de cutremure puternice.

După ce data iniţială a trecut şi Apocalipsa nu a venit, el a schimbat ziua în care urma să se împlinească profeţia sa cu 21 octombrie.

      Articole recomandate