Zambetul si ce inseamna sa stii sa te folosesti de el

1. Oamenii cu zambetul larg, traiesc mai mult – Intr-un numar mai vechi al revistei Baseball Register, oamenii de stiinta au analizat fotografiile a 230 de jucatori. Au dovedit ca, in medie, cei cu zambete largi au trait cu aproximativ 4,9 ani mai mult decat cei cu zambete subtile si cu aproximativ 7 ani mai mult decat cei care nu zambeau.

2. Zambetul exercita competente subliminale – Cand subiectilor le este prezentata o fotografie cu o persoana care zambeste pentru doar 4 milisecunde, ca un flash, au parte de o emotie puternica scurta. In comparatie cu alte persoane, cei care au vazut imaginea in care persoana zambeste, vad lumea intr-o lumina pozitiva.

3. Exista trei trepte ale fericirii – Un articol din British Medical Journal este dovada ca voia buna se poate raspandi. Prin social media, de exemplu, cand o persoana este fericita, sentimentul migreaza catre o a doua persoana dupa ea. Asadar, daca zambesti, prietenul unui prieten este predispus la a zambi de asemenea.

4. … si cele doua tipuri de zambet – Zambetul natural si cel fals sunt guvernate de doua cai neuronale. Stim acest lucru, pentru ca persoanele cu probleme la o anumita parte a creierului, pot sa aiba un zambet spontan, desi nu pot zambi la comanda.

5. Pentru a-ti da seama de fals, urmareste privirea – Cand cineva zambeste natural, un muschi facial, numit orbicularis oculi, se contracta involuntar si, astfel, se increteste pielea din jurul ochilor.

6. Zambetele au diferite accente – Desi expresiile faciale sunt asemeni peste tot pe glob, diferite culturi plaseaza accentul pe diferite parti ale fetei. In Statele Unite se concentreaza pe gura, in Japonia pe sentimentul transmis din privire.

      Articole recomandate