Youabian Puma: grotescul pe patru roți, de la Salonul Auto din LA (Foto)

Se numește Youabian Puma și este cea mai grotească apariție pe patru roți, expusă recent în cadrul Salonul Auto din Los Angeles.

Cu o lungime de 6,1 metri, o lățime de 2,3 metri și o înăltime de 1,80 metri, automobilul face parte în mod surprinzător, din categoria modelelor decapotabile cu două uși și patru locuri.

Youabian Puma are însă un aspect care oscilează între hilar și hidos, asemenea unui puzzle în care piesele au fost combinate oarecum forțat, din diferite jocuri, care n-au nici în clin, nici în mânecă unul cu altul.

Jantele cromate de 20 de inch, susțin pneuri cu diametrul de peste un metru, forma farurilor aduce cu cea de la Volvo, iar stopurile sunt de Buick Enclave. Caroseria e realizată din fibră de sticlă și aluminiu, iar capota e de tip hard-top retractabil.

Ca salata să fie cât mai bogată cu putința în ingrediente, motorul provine de la General Motors, având o capacitate de 7 litri și 505 cai putere, capabil să-i asigure suta de kilometri la oră, în numai 5,9 secunde.

Este vorba despre un model pe cât de excentric, pe atât de costisitor, cei interesați de a-și procura în gospodărie o astfel de ciudățenie, trebuind să scoată din pușculiță, nici mai mult nici mai puțin, de 1,1 milioane de dolari.

Youabian_Puma_8

096816-2013-la-auto-show-puma-truck-for-extrovert-people.1-lg

Youabian_Puma_11

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate