Wrestling în lumea animalelor – Piton vs Crocodil (Video)

lupta

Pariurile sunt deschise: cine e mai abil, mai tenace, mai agresiv, mai iute, mai puternic, mai bine dotat de la natură, pentru a câștiga o luptă pe viață și pe moarte – un piton sau un crocodil?

Dupa cum puteti observa in cele ce urmeaza, victoria a fost adjudecata de giganticul sarpe, care si-a imobilizat adversarul dupa o indelunga batalie, asigurandu-si astfel un meniu pe cinste.

Acest salbatic spectacol din lumea necuvantatoarelor a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, in Queensland (Australia) si a lasat inmarmurita asistenta formata din cativa locuitori ai zonei situate in vecinatatea lacului Moondarra.

Confruntarea a durat nici mai mult nici mai putin de cinci ore si s-a soldat cu victoria pitonului lung de circa trei metri, care a reusit in final sa isi inghita prada in intregime, dupa ce a atras crocodilul pe uscat si l-a imobilizat, rasucindu-se in jurul corpului sau si strangandu-l pana la sufocare.

Episodul nu constituie insa tocmai o surpriza: specialistii afirma ca astfel de lupte feroce au loc frecvent in padurile tropicale, unde anumite specii de serpi, cu dimensiuni mari, reusesc sa inghita prazi care ajung pana 75% din lungimea propriului lor corp.

Potrivit unui studiu publicat de Prooceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS), acesti serpi enormi prezinta o anumita componenta genetica, in masura sa le asigure o accelerare a metabolismului si o considerabila crestere a dimensiunilor organelor digestive, pentru a putea „procesa” mese atat de copioase, atunci cand li se iveste ocazia.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate