Vom ţine minte!

Incidentul de la KIA Moldova avea să fie doar un caz trist care se întâmplă zilnic în Moldova, iar cei implicaţi aveau să scuipe încă odată în acestă ţară cu toate legile sale. Campania online lansată de internauţi avea un scop clar: pedepsirea tuturor celor implicaţi în incident, şi mai cu seamă, pedepsirea individului care a coordonat procesul din umbră şi şi-a bătut joc de un cetăţean corect şi de un poliţist care a riscat mult prin acţiunile sale.

Ne-am trezit peste noapte cu reacţii de genul:

1. Filat se întâlneşte cu poliţistul de sector
2. MAI demite pe cei de la poliţia rutieră (care probabil vor fi curând reangajaţi)
3. MAI îl avansează în grad pe poliţistul de sector (care a făcut de fapt ceea ce trebuia să facă şi nimic mai mult)
4. Presa se implică şi prin asta pune o presiune asupra celor de mai sus

Şi totuşi, cel mai important lucru:

Valeriu Poiată stă în continuare bine în fotoliu său de primar cu crâşă. Acest individ a compromis întreaga Alianţă pentru Integrare Europeană, nemaivorbind de PLDM. Şi toate acţiunile de mai sus (corecte de altfel), au fost luate pentru a compesa furia noastră faţă de acest om periculos pentru societate. Poiată n-a fost pedepsit nici pentru cele două încălcări flagrante de lege.

Deci domnule Filat, vom ţine minte echipa profesionistă pe care vă bazaţi, abaterile de la lege pe care le admiteţi şi toleranţa cu care reacţionaţi la asemenea incidente grave în esenţă. Vom ţine minte!

      Articole recomandate