Vladimir Putin, cel mai influent om din lume

putin

Potrivit unui clasament efectuat de către jurnaliştii de la “Foreign Policy”, liderul de la Kremlin este cel mai influent om de pe planetă.

Clasamentul a fost efectuat în baza consultărilor cu experţii din cadrul Eurasia Group, cel mai cunoscut şi influent centru american de analiză strategică. Atenţie, primul loc însă în lista celor mai influenţi oameni din lume este “nimeni”. “Toţi aşteaptă ca altcineva să-şi asume responsabilitatea pentru provocările cele mai periculoase şi grele.

Liderii pe care-i veţi regăsi în listă sunt preocupaţi de problemele locale şi regionale şi nu au interesul şi influenţa necesare pentru a prelua problemele transnaţionale”, menţionează „Foreign Policy”.

Prima personalitate în top este Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse. “În sistemul particular din Rusia, Vladimir Putin este încă o persoană care contează. Nu este atât de popular precum era şi nici ţara nu mai are influenţa din perioada sovietică, dar nimeni în lume nu şi-a consolidat puterea internă şi regională mai mult decât Putin”, mai scrie autorul.

În aceeaşi listă, liderul de la Kremlin este urmat de preşedintele Sistemului Rezervei Federale a SUA Benjamin Shalom Bernanke. Lista este continuată de cancelarul german Angela Merkel, prima femeie din acelaşi top. “Doamna de fier” este urmată de preşedintele american Barack Obama şi preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi.

Sursa: adevarul.ro/moldova/

      Articole recomandate