Video: Secretul din spatele numărului 666. Care este legătura dintre Diavol şi ruletă

Guardian publică un articol despre numărul 666, cunoscut drept „numărul Diavolului”. Deşi majoritatea creştinilor asociază acest număr cu diavolul, Guardian scrie că, în Biblie, acesta se referă la cu totul altcineva.

Este vorba despre Nero, împărat roman care a torturat şi executat sute de creştini. Sursa notează că 666 ar fi transcrierea în cifre a numelui lui Nero, însă nu precizează algoritmul prin care autorii Bibliei au ajuns la această scriere. Astfel, numărul 666 care apare în Apocalipsa după Sf. Ioan nu face referire la sfârşitul lumii sau la diavol, ci pur şi simplu la Nero, scrie Guardian.

Adepţii teoriei conspiraţiei spun că şi ruleta ar fi un joc al diavolului, deoarece suma tuturor numerelor de pe ea, de la 1 la 36, ar fi tocmai 666. Guardian publică şi un clip, în care doctorandul britanic în teologie Pete Watts şi matematicianul britanic James Grime vorbesc despre alte semnificaţii ale numărului 666.

Ca o nouă coincidenţă, Guardian remarcă faptul că filmuleţul durează 11 minute şi 6 secunde, ceea ce înseamnă 666 secunde.

      Articole recomandate